ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Ουκρανία: Απόδραση από την φλεγόμενη Μαριούπολη – ΒΙΝΤΕΟ

Για ακόμη μία ημέρα δεν μπόρεσαν λεωφορεία με ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσουν στην Μαριούπολη από το Μπερντγιάνσκ. Την ίδια στιγμή βίντεο, που έρχονται στη δημοσιότητα, δείχνουν την απέλπιδα προσπάθεια κατοίκων να φύγουν από την φλεγόμενη Μαριούπολη με δικά τους μέσα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Λβιβ: Χρήστος Μαζανίτης

Πριν από δύο ημέρες έγινε η τελευταία απόπειρα να μπορέσουν να πλησιάσουν λεωφορεία με ανθρωπιστική βοήθεια προς την Μαριούπολη.

Επτά λεωφορεία ξεκίνησαν από το Μπερντγιάνσκ με προπομπό αυτοκίνητο του Ερυθρού σταυρού έχοντας τελικό προορισμό την πλατεία του θεάτρου. Εκεί όπου πάνω από 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα καταφύγια όταν βομβαρδίστηκαν από ρωσικούς πυραύλους.

Όμως οι Ρώσοι, όπως καταγγέλλουν οι ουκρανικές  αρχές, δεν άφησαν την αποστολή να διανύσει παρά μόλις λίγα χιλιόμετρα πριν την υποχρεώσουν να επιστρέψει τελικά πίσω στο Μπερντγιάνσκ.

Ταυτόχρονα τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από κατοίκους της Μαριούπολης δείχνουν τις απέλπιδες προσπάθειες που κάνουν προκειμένου να μπορέσουν να ξεφύγουν από μία πόλη ισοπεδωμένη, που σε πολλά σημεία μαίνονται ακόμη μάχες και τα σπίτια είναι τυλιγμένα στις φλόγες.

Δεν είναι μόνο τα καύσιμα που είναι δύσκολο να βρει κάποιος στην Μαριούπολη για να μπορέσει να διανύσει αυτή την απόσταση των 90 km μέχρι το Μπερντγιάνσκ αλλά και αυτοκίνητο το οποίο να λειτουργεί αφού τα περισσότερα έχουν δεχθεί είτε πυρά από στρατιώτες είτε έχουν καταστραφεί από τα θραύσματα πυραύλων αλλά και των βλημάτων βαρέως πυροβολικού.

Στα βίντεο φαίνονται κάτοικοι να προσπαθούν να ξεφύγουν από τις γειτονιές και το μόνο που αντικρίζουν είναι βομβαρδισμένο σπίτια, καμένα αυτοκίνητα, πτώματα και ανείπωτες εικόνες καταστροφής.

Όπως έκανε γνωστό η ουκρανική Κυβέρνηση από τα 170.000 km οδικού δικτύου της χώρας τα 23.000 έχουν καταστραφεί. Επιπρόσθετα 273 γέφυρες και ανισόπεδοι κόμβοι κόβει έχουν ανατιναχθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ