Αποστολή στο Ισραήλ: Έτοιμοι για τη νέα φάση του πολέμου – ΒΙΝΤΕΟ

«Αυτή είναι η στιγμή για πόλεμο» είπε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ σε συνέντευξη Τύπου χθες το βράδυ την ώρα που ο Ισραηλινός Στρατός – IDF ετοιμάζεται για την επόμενη φάση, με πιο σφόδρα χτυπήματα με σκοπό την τελική κατάληψη της πόλης της Γάζας.

Ανταπόκριση από Ασντόντ: Χρήστος Μαζανίτης

«Η Βίβλος λέει ότι υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο. Είναι καιρός πολέμου – πόλεμος για το κοινό μας μέλλον» δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, δίνοντας το στίγμα όσων θα ακολουθήσουν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κάλεσε σύσσωμη τη Δύση να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ, επισημαίνοντας: «Ελπίζω και προσεύχομαι ότι τα πολιτισμένα έθνη παντού θα στηρίξουν αυτόν τον αγώνα, γιατί ο αγώνας του Ισραήλ είναι ο αγώνας σας. Γιατί αν κερδίσει η Χαμάς και ο άξονας του κακού του Ιράν, θα είστε ο επόμενος στόχος τους. Γι’ αυτό η νίκη του Ισραήλ θα είναι δική σας νίκη. Αλλά μην κάνετε λάθος. Ανεξάρτητα από το ποιος θα σταθεί με το Ισραήλ, το Ισραήλ θα πολεμήσει μέχρι να κερδηθεί αυτή η μάχη».

Επόμενη φάση

Ταυτόχρονα με την Γάζα, στα βόρεια σύνορα με της χώρας στο Λίβανο, η Χεζμπολάχ ανοίγει νέο μέτωπο.

Ο IDF έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με χτυπήματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ.

Ως απάντηση στις εκτοξεύσεις προς το Ισραήλ από τον Λίβανο σήμερα, ο IDF έπληξε στρατιωτικές υποδομές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών θέσεων.

Χωρίς να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν προωθηθεί σε βάθος 3 χλμ από τα βόρεια σύνορα της Γάζας προς τον Νότο. Οι πόλεις Μπεΐτ Χανούν και Τζαμπαλίγια, μέχρι τα παραλία έχουν περάσει σε ένα μεγάλο ποσοστό υπό τον έλεγχο των επίγειων δυνάμεων.

Βρίσκονται δεκάδες άρματα μάχης και χιλιάδες στρατιώτες οι οποίοι καταδεικνύουν στόχους τους οποίους εν συνέχεια χτυπά η πολεμική αεροπορία. Τεθωρακισμένα έκλεισαν τον βασικό οδικό άξονα Salah al-Din, και τον έναν από τους δυο δρόμους που ακολουθούν Παλαιστίνιοι από τον βορρά για να μετακινηθούν προς τον νότο.

Σε απόσταση 1 έως δυο χιλιόμετρα περιμετρικά της Λωρίδας της Γάζας σε όλο το βόρειο και ανατολικό μέρος των συνόρων είναι ανεπτυγμένο το ισραηλινό πυροβολικό που δεν έχει σταματήσει να χτυπά νύχτα – μέρα.

Πλέον είναι θέμα χρόνου η έναρξη του νέου σταδίου των επιχειρήσεων που περιλαμβάνει την προέλαση μέσα στην πόλη της Γάζας.

Παράλληλα έχει διευρυνθεί η ζώνη ασφαλείας μες στο Ισραήλ, περιλαμβάνοντας δυο νέες περιοχές. Η μια είναι η Ζικίμ στα παραλία της Ασκελόν και η δεύτερη η Ερέζ, κοντά στην Γάζα.

Ο λόγος είναι γιατί μέλη της Χαμάς κατάφεραν μέσα από υπόγεια τούνελ να περάσουν στο Ισραηλινό έδαφος, με τον Στρατό να ανακοινώνει ότι κατάφερε να αποτρέψει νέο αιματοκύλισμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ