Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών – Είναι ώρα για πόλεμο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιλώντας στα αγγλικά, χαρακτήρισε τη Χαμάς «βάρβαρους» που επιδικιώκουν να «καταστρέψουν όλα όσα αγαπάμε και να εισάγουμε σε έναν κόσμο φόβου και σκότους», κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τελ Αβίβ.

«Αυτό είναι ένα σημείο καμπής», είπε.

«Ένα σημείο καμπής για τους ηγέτες και τα έθνη. Είναι καιρός όλοι μας να αποφασίσουμε εάν είμαστε πρόθυμοι να πολεμήσουμε για ένα μέλλον ελπίδας και υποσχέσεων ή να παραδοθούμε στην τυραννία και τον τρόμο» συνέχισε, προσθέτοντας πως «να είστε σίγουροι, το Ισραήλ θα πολεμήσει».

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι ανάγκη να γίνει διάκριση μεταξύ της «δολοφονίας αθώων και των ακούσιων απωλειών που συνοδεύουν κάθε νόμιμο πόλεμο».

Τόνισε ότι η Χαμάς θα χρησιμοποιήσει ανθρώπινες ασπίδες και θα κρυφτεί στα υπόγεια των νοσοκομείων και ότι «αποτρέπει τους αμάχους να φύγουν» από τις περιοχές που το Ισραήλ έχει δώσει εντολή να εκκενωθούν.

Στρέφοντας σε μια κατάπαυση του πυρός, λέει ότι το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε μια εκεχειρία, όπως δεν θα συμφωνούσαν οι ΗΠΑ μετά το Περλ Χάρμπορ ή την 11η Σεπτεμβρίου.

«Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών… Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία, να παραδοθεί στη βαρβαρότητα. Αυτό δεν θα συμβεί».

«Η Βίβλος λέει ότι υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο… Είναι ώρα για πόλεμο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ