Ο Ορφέας Αυγουστίδης επιστρέφει στο θέατρο: Σε ποια παράσταση θα δούμε τον Αστέρη από τον «Σασμό»;

Για 3η συνεχόμενη σεζόν το τηλεοπτικό κοινό τον απολαμβάνει να πρωταγωνιστεί στις αναπάντεχες εξελίξεις του «Σασμού». Σε λίγες μέρες και το θεατρικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει τον Ορφέα Αυγουστίδη αφού ο ηθοποιός επιστρέφει στη θεατρική σκηνή.

Της Νάντιας Ρηγάτου

Μετά τα δυο χρόνια τεράστιας επιτυχίας υποδυόμενος τον Άλαν Τούρινγκ τον άνθρωπο που έσπασε τον κωδικό των ναζί και άλλαξε την πορεία του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην λήξη του το 1945 ο Ορφέας Αυγουστίδης έκανε το θεατρικό έργο «Η Μηχανή του Τούρινγκ» την πιο επιτυχημένη εμπορικά παράσταση, που έχει ανέβει στο Νέο θέατρο Βασιλάκου μέχρι σήμερα.

Η φετινή σεζόν βρίσκει τον πρωταγωνιστή στην ίδια θεατρική στέγη, στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου να περνά στην κωμωδία και μάλιστα σε μια σκοτεινή κωμωδία. Πρόκειται για το έργο  «Ο Άσχημος» του Marius Von Mayenburg και τον ήρωα «Λέττε» που ο Ορφέας Αυγουστίδης θα υποδυθεί.

Μαζί του στην σκηνή θα βρεθούν ο Γιάννης Κλίνης, η Μαίρη Μηνά και ο Ηλίας Μουλάς υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη Γιώργου Κουτλή.

Η πρεμιέρα του «Άσχημου» αναμένεται στην Παρασκευή στις 10 Νοεμβρίου στο  Νέο Θέατρο Βασιλάκου και αν κρίνω από τις συνεχόμενες sold out παραστάσεις  του ηθοποιού τα τελευταία δυο χρόνια με την «Μηχανή του Τούρινγκ» ας κλείσουμε θέση εγκαίρως.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Λέττε είναι άσχημος. Πολύ άσχημος. Αλλά δεν το ξέρει. Όταν, εξαιτίας προβλημάτων στη δουλειά του, όλοι γύρω του αναγκάζονται να του εξομολογηθούν την απερίγραπτη έκταση της ασχήμιας του, αποφασίζει να πάρει δραστικά μέτρα. Να αλλάξει πρόσωπο. Η εγχείρηση πηγαίνει υπερβολικά καλά και πλέον το ανείπωτα όμορφο πρόσωπό του, θα γίνει το διαβατήριό του για μια νέα ζωή – μια ζωή γεμάτη γυναίκες, δόξα, λεφτά… Όταν όμως το πρόσωπό του γίνεται προϊόν προς πώληση,  τα πράγματα θα πάρουν μια πραγματικά άσχημη τροπή…

«Ο Άσχημος» είναι το διασημότερο έργο του ανατρεπτικού δημιουργού της Schaubühne, Marius Von Mayenburg, έχοντας ανέβει σε πάνω από 30 χώρες μετά την πρώτη του παρουσίασή το 2007, στη Γερμανία.

«Μοιάζω με κάποιον που πάντα θα τον ζηλεύω, μόνο που δεν ξέρω, αν αυτός είμαι εγώ.»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ