Αποκάλυψη της Corriere della Sera για την Εύα Καϊλή: Τι της πρότειναν για να αποφυλακιστεί – Η επόμενη κίνησή της

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το Qatar Gate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή.

Qatar Gate: «Η Καϊλή προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της» – Νέες δηλώσεις από τον δικηγόρο του Παντσέρι

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera επικαλούμενη τους δικηγόρους της, αποκαλύπτει πως οι Βέλγοι δικαστές που ερευνούν το σκάνδαλο του Qatar Gate φέρεται να άσκησαν αδικαιολόγητη πίεση στην Εύα Καϊλή, προτείνοντάς της να ομολογήσει την ενοχή της, με την υπόσχεση ότι θα αποφυλακιστεί,.

Να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας ακροαματικής διαδικασίας, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή κατήγγειλαν ότι η πελάτισσά τους έμεινε στην απομόνωση για έξι ώρες, κάνοντας λόγο για βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

La Libre: «Qatar Gate: Γιατί η Εύα Καϊλή έχει δει μόνο δύο φορές το παιδί της»

Σήμερα η ιταλική εφημερίδα φέρνει στο φως τον προαναφερόμενο ισχυρισμό του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Δημητρακόπουλου: «Από την πρώτη στιγμή πρότειναν στην Εύα Καϊλή να δηλώσει ένοχη και να αποφυλακιστεί και έτσι επιτέλους να μπορέσει να αγκαλιάσει ξανά την κόρη της», λέει ο Δημητρακόπουλος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η πελάτισσά του, που δηλώνει αθώα από την πρώτη μέρα, αρνείτο πάντα.

«Παρά το γεγονός ότι το να είναι μακριά από το κοριτσάκι της είναι το μεγαλύτερο ψυχολογικό μαρτύριο, δεν έχει συμφωνήσει να ομολογήσει κάτι που δεν έχει κάνει», προσθέτει ο Έλληνας δικηγόρος.

Εύα Καϊλή: Η πρώτη δήλωση μετά την απόφαση να παραμείνει στη φυλακή – «Και κομμάτια να με κάνουν…»

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις δύο πολύωρες ανακρίσεις, πρώτα με τη Δικαστική Αστυνομία και μετά με τον ανακριτή Claise , η Καϊλή επανέλαβε πολλές φορές ότι ποτέ δεν είχε ευνοήσει το Κατάρ ή το Μαρόκο ως ευρωβουλευτής και ότι ευθυγραμμίστηκε με πεποίθηση με τους συναδέλφους της στον πολιτικό της χώρο. Όταν ο δικαστής Claise την κατηγόρησε ότι είχε συναντηθεί με τον Τζιόρτζι με τον υπουργό Εργασίας της χώρας του Κόλπου Ali Bin Samikh Al Marri στο ξενοδοχείο Steigenberger Wiltcher στις Βρυξέλλες, η Καϊλή δήλωσε ότι ήταν επίσημο ραντεβού για την προετοιμασία της ακρόασης του Κατάρ στην υποεπιτροπή για τα δικαιώματα των εργαζομένων στις 14 Νοεμβρίου. Το κατηγορητήριο σημειώνει ότι ο Τζιόρτζι και ο Παντζέρι θα πήγαιναν στο ίδιο ξενοδοχείο, αλλά σε άλλη στιγμή: ο τελευταίος, φεύγοντας, είχε μαζί του μια γεμάτη τσάντα.

Όπως επίσης αναφέρεται στο δημοσίευμα «δεν θέλει η κόρη της να κληρονομήσει το στίγμα ότι η μητέρα της ήταν διεφθαρμένη γυναίκα πολιτικός, γιατί δεν είναι αλήθεια».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι: «Η πρώην δημοσιογράφος της ελληνικής τηλεόρασης αθωώθηκε αμέσως από τον σύντροφό της Τζόρτζι, αλλά οι ανακριτές δεν πίστεψαν την εκδοχή του ζευγαριού, πεπεισμένοι ότι η γυναίκα ανήκε στο δίκτυο του Παντσέρι και προσπάθησε να τον βοηθήσει να εξαφανίσει τα χρήματα από τους χρηματισμούς. Μάλιστα, την κατηγόρησαν για δωροδοκία και για προσπάθεια απόκρυψης του καρπού ενός εγκλήματος».

Η επόμενη κίνησή της

Οι επόμενες κινήσεις που σχεδιάζει ο Δημητρακόπουλος για την Εύα Καϊλή είναι να χτίσει ένα προφίλ μιας γυναίκας η οποία σημαδεύτηκε βαθιά από τον ενάμιση μήνα που πέρασε πίσω από τα κάγκελα στη φυλακή Χάρεν, αναφέρει η εφημερίδα.

«Έτρεμε καθώς ανέφερε στον δικαστή, η οποία επίσης ήταν γυναίκα, τα βασανιστήρια που υπέστη, όχι στη φυλακή, αλλά στο κελί της αστυνομίας. Αυτό που βίωσε – λέει ο δικηγόρος – θυμίζει την ταινία ‘Εξπρές του Μεσονυχτίου’, αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει στο κέντρο της Ευρώπης».

Το κατηγορητήριο κατά των υποτιθέμενων επιθετικών μεθόδων της βελγικής δικαιοσύνης τελειώνει με την ανακοίνωση της επόμενης νομικής κίνησης από την ομάδα υπεράσπισης της Εύας Καϊλή: «Την επόμενη εβδομάδα θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ανακοινώνει ο Δημητρακόπουλος. Όταν κάποιος συλλαμβάνεται προστατεύεται άμεσα από το νόμο. Αναρωτιέμαι αν ήταν έτσι και στις Βρυξέλλες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ