ΗΠΑ: Δέκα οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στο Λος Άντζελες – Αναζητείται ο δράστης, συγκλονιστικές μαρτυρίες

Ανακοινώσεις από την αστυνομία για το μακελειό στο Λος Άντζελες, στις ΗΠΑ. Όπως ανέφερε το γραφείο του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Μόντερεϊ Παρκ στην Καλιφόρνια.

ΗΠΑ: Μακελειό με πυροβολισμούς σε φεστιβάλ στο Λος Άντζελες – Πληροφορίες για 10 νεκρούς – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

«Οι ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών του Γραφείου του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες έχουν σπεύσει να βοηθήσουν την Αστυνομική Διεύθυνση του Μόντερεϊ Παρκ σε μια έρευνα για θανάτους από πυροβολισμούς. Υπάρχουν δέκα νεκροί», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Σερίφη. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες πληροφορίες», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δράστης είναι άνδρας και εξακολουθεί να διαφεύγει περισσότερο από πέντε ώρες μετά την επίθεση. «Ο ύποπτος διέφυγε και παραμένει ασύλληπτος», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Μόντερεϊ Παρκ, κοντά στο Λος Άντζελες, ο Άντριου Μέγιερ, αξιωματούχος στο γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες.

Η ιστοσελίδα Los Angeles Times αναφέρει ότι δεν υπάρχει ούτε υπάρχει περιγραφή του δράστη.  Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κίνητρο της επίθεσης, που σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε αίθουσα χορού, πρόσθεσαν οι αρχές.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν μετά τις 10 μ.μ. του Σαββάτου (τοπική ώρα, 08:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) γύρω από περιοχή στο Μόντερεϊ Παρκ όπου διεξαγόταν γιορτή για το κινεζικό Νέο Έτος.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τραυματίες σε φορεία να μεταφέρονται από τραυματιοφορείς σε ασθενοφόρα. Ακόμα δεν έχει γίνει ανακοινωθεί επισήμως ο αριθμός τραυματιών. Κάποιες πηγές κάνουν λόγο για 17, ενώ άλλοι για δέκα. Γύρω από το σημείο των πυροβολισμών η αστυνομία φρουρεί δρόμους που έχει αποκλείσει, όπως φαίνεται στα βίντεο.

«Η καρδιά μας βρίσκεται σε αυτούς που έχασαν αγαπημένους απόψε στη γειτονική μας πόλη, το Μόντερεϊ Πάρκ, από πυρά», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter o δημοτικός αξιωματούχος του Λος Άντζελες Κένεθ Μεχία.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν παρευρεθεί νωρίτερα στους εορτασμούς για το κινεζικό Νέο Έτος.  Ο ιδιοκτήτης γειτονικού εστιατορίου δήλωσε στους Los Angeles Times πως άνθρωποι που αναζήτησαν καταφύγιο στο εστιατόριό του είπαν ότι στην περιοχή ήταν ένας άνδρας που έφερε ημιαυτόματο όπλο. Ο ένοπλος, είπαν, είχε πολλά φυσίγγια μαζί του, γι’ αυτό μόλις τελείωσαν τα πυρομαχικά, γέμισε ξανά το όπλο, σημείωσε.

Ο Seung Won Choi είπε στην εφημερίδα πως πιστεύει ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε ένα κλαμπ χορού.  Το Μόντερεϊ Παρκ είναι μια πόλη στην κομητεία του Λος Άντζελες σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων από το κέντρο του Λος Άντζελες.

«Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, παρατήρησαν πολλά άτομα, θαμώνες… να βγαίνουν τρέχοντας από το μέρος και να ουρλιάζουν. Οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα και εντόπισαν κι άλλα θύματα», είπε ο Μέγιερ, εκπρόσωπος του σερίφη.

Οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι 10 από τα θύματα ήταν νεκροί στο σημείο, είπε ο Μέγερ. Τουλάχιστον δέκα ακόμη άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και κάποιοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρουν οι Los Angeles Times.

Ο Wong Wei, που μένει κοντά στο σημείο της επίθεσης, είπε ότι μια φίλη του είχε πάει στο κλαμπ το βράδυ. Η φίλη του ήταν στην τουαλέτα όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. Όταν βγήκε έξω, όπως είπε, είδε έναν ένοπλο και τρία πτώματα — δύο γυναίκες και έναν άνδρα, που ήταν ο ιδιοκτήτης του κλαμπ, είπε ο Wei, σημειώνοντας η φίλη του κατάφερε να ξεφύγει.  Συμπλήρωσε ότι ο δράστης κρατούσε ένα μακρύ όπλο και φαινόταν να πυροβολεί αδιάκριτα, όπως του είπαν οι φίλοι του.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ