Εύα Καϊλή: Η πρώτη δήλωση μετά την απόφαση να παραμείνει στη φυλακή – «Και κομμάτια να με κάνουν…»

«Ματαιοπονούν» τονίζει σε δήλωσή της η Εύα Καϊλή μετά τις εξελίξεις της Πέμπτης, οπότε και το προδικαστικό συμβούλιο  αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή. Η έκπτωτη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω του Qatar Gate.

Εύα Καϊλή: «Ήταν στην απομόνωση για πολλές ώρες» – Δηλώσεις Δημητρακόπουλου για «βασανιστήρια»

Η Εύα Καϊλή δήλωσε στο OPEN ότι «ματαιοπονούν. Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει».

Μετά την απόφαση να συνεχιστεί η κράτησή της, έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση εντός 24 ωρών μέσω των δικηγόρων της όμως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη -κατά σειρά- ακρόαση»

«Αν έρθει το Εφετείο και επικυρώσει την απορριπτική απόφαση του Πρωτοβάθμιου, μετά στενεύουν τα περιθώρια αισιοδοξίας αν θα επανέλθουμε με τρίτη αίτηση για αποφυλάκιση. Θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη -κατά σειρά- ακρόαση. Ο εισαγγελέας άφησε μία χαραμάδα αισιοδοξίας στην αγόρευση του, διότι αναφερόμενος στο λόγο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, είπε ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας. Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι, μπορεί να έχει κάποια επικοινωνία με τους ανθρώπους του», εξήγησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Δημητρακόπουλος: Το εξπρές του Μεσονυχτίου

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στο κελί της Αστυνομίας, κάνοντας λόγο για «βασανιστήρια».

«Τα βασανιστήρια δεν έγιναν στις φυλακές όπου κρατείται. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε Τετάρτη 11 Ιανουαρίου προς Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, όταν – ενώ έπρεπε μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην Αστυνομία να επιστρέψει στις φυλακές- με εντολή του ανακριτή διατάχθηκε να μείνει στο κελί της Αστυνομίας, όπου εκεί συνέβησαν σκηνές που θυμίζουν “Εξπρές του Μεσονυχτίου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ