Qatar Gate: Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή

Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή. Το προδικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την παράταση της κράτησής της στις φυλακές του Χάρεν. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εισαγγελίας, η Εύα Καϊλή έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών. Αν το κάνει αυτό, θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου μέσα σε διάστημα 15 ημερών.

Εύα Καϊλή: «Ήταν στην απομόνωση για πολλές ώρες» – Δηλώσεις Δημητρακόπουλου για «βασανιστήρια»

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η Ε.Κ. εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Με απόφασή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του Εφετείου εντός 15 ημερών», σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία για ακόμη μια φορά αναφέρονται μόνο τα αρχικά της Εύας Καϊλή και όχι ολόκληρο το όνομά της.

Μ. Δημητρακόπουλος: Η Εύα Καϊλή ήταν για 16 ώρες σε ένα κελί στο κρύο

«Η Εύα Καϊλή από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ήταν σε απομόνωση με απόφαση του ανακριτή. Για 16 ώρες ήταν σε ένα κελί στην Αστυνομία, όχι στην φυλακή, με κρύο, ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν, της πήραν το παλτό. Αυτά είναι βασανιστήρια» σημείωσε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ακρόασή της ενώπιον του προδικαστικού τμήματος στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας για την κυρία Εύα Καϊλή. Θα λέω συνέχεια ότι η Εύα Καιλή είναι αθώα. Η Εύα Καϊλή μου ζήτησε να σας μεταφέρω τα εξής. Η Εύα Καϊλή δεν είχε καμιά επαγγελματική συνεργασία με τον κύριο Παντσέρι. Και τώρα τα δύσκολα και στενάχωρα: Η Εύα Καϊλή από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ήταν σε απομόνωση με απόφαση του ανακριτή.

Για 16 ώρες ήταν σε ένα κελί στην Αστυνομία, όχι στην φυλακή, με κρύο, ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν, της πήραν το παλτό. Αυτά είναι βασανιστήρια. Το φως ήταν συνεχώς αναμμένο, δεν μπόρεσε να κοιμηθεί για ένα λεπτό, είχε περίοδο με πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν να πλυθεί. Αυτό συνιστά βασανιστήριο. Η Εύα Καϊλη κατηγορείται αλλά υπάρχει πάντα το τεκμήριο αθωότητας, είμαστε στην Ευρώπη! Αυτές οι πράξεις παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είναι βασανιστήρια, είναι Μεσαίωνας. Σας παρακαλώ όλους, δημοσιοποιείστε τα αυτά, η δημοσιότητα είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Ελπίζω σε μια δίκαιη δίκη, είμαστε στην Ευρώπη!»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ