Άνγκελα Μέρκελ: Η αμήχανη στιγμή στη συνάντηση με τη βασίλισσα της Δανίας

Αμηχανία επικράτησε στη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τη βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα Β’ όταν η καγκελάριος της Γερμανίας υπέπεσε σε ένα μικρό ατόπημα.

Η Άνγκελα Μέρκελ έστρωσε το κόκκινο χαλί στην καγκελαρία στο Βερολίνο για να υποδεχθεί τη βασίλισσα που επισκέπτεται τη χώρα με τον γιο της, πρίγκιπα Φρέντερικ.

Ωστόσο, όταν η βασίλισσα βγήκε από τη λιμουζίνα και έφθασε μπροστά στην καγκελάριο, εκείνη άπλωσε το χέρι και της έδειξε τη γροθιά της, τον άτυπο χαιρετισμό στον οποίο όλοι έχουμε συνηθίσει λόγω της πανδημίας που δεν επιτρέπει χειραψίες.

Άνγκελα Μέρκελ - βασίλισσα Δανίας

Ωστόσο η 81χρονη Μαργαρίτα Β’ απέμεινε σαστισμένη και τελικά μάζεψε το χέρι της. Μάλιστα, έφερε την παλάμη απολογητικά στην καρδιά της αρνούμενη να συμμετέχει σε έναν τέτοιο χαιρετισμό, που ενδεχομένως είναι ακατάλληλος για βασίλισσα.

Στο βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα και η ίδια η Μέρκελ στη συνέχεια φέρνει το χέρι στην καρδιά σε μία κίνηση να απολογηθεί στη βασίλισσα, προτού στραφεί στον πρίγκιπα Φρέντερικ, που είχε ακολουθήσει τη μητέρα του.

Πάντως, παρά το ατόπημα της Μέρκελ, οι τρεις τους φάνηκε ότι είχαν πολύ καλή διάθεση, αφού στήθηκαν χαμογελαστοί μπροστά στον φωτογραφικό φακό.

Η συνάντηση της καγκελαρίου με τη βασίλισσα έρχεται την πρώτη ημέρα της τετραήμερης επίσκεψης της βασίλισσας και του πρίγκιπα της Δανίας στη Γερμανία. Είζχε προηγηθεί η συνάντησή τους με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ ΣτΑϊνμάγερ.

Άνγκελα Μέρκελ - βασίλισσα Δανίας

Η βασίλισσα Μαργαρίτα είναι γνωστή σε φίλους και συγγενείς με το χαϊδευτικό της, Νταίζη.

Πηγή φωτό: Reuters, AP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ