Αυτό είναι το κορίτσι που ερωτεύθηκαν ο Mick Jagger και ο David Bowie και έγραψαν ιστορικά τραγούδια

Claudia Lennear

Η Claudia Lennear ή Claudia Joy Offley, όπως είναι το επίσημο όνομά της, που γεννήθηκε το 1946 στο Rhode Island της Αμερικής, ήταν το κορίτσι που ενέπνευσε δύο μεγάλους καλλιτέχνες να γράψουν, σε διαφορετικούς χρόνους, δύο από τα σημαντικότερα τραγούδια της rock μουσικής σκηνής. Πρόκειται για το “Brown Sugar” των Rolling Stones, που γράφτηκε από τον Mick Jagger και το “Lady Grinning Soul” που γράφτηκε από τον David Bowie.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Η Claudia Lennear ξεκίνησε την καριέρα της ως μέλος των Superbs, πριν προχωρήσει στις Ikettes, το τριμελές φωνητικό γκρουπ, που έκανε backing vocals στους Ike & Tina Turner Revue. Το 1969 οι Ike & Tina Turner άνοιγαν τις συναυλίες των Rolling Stones στην τότε περιοδεία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι ο Jagger τα έφτιαξε με την πανέμορφη Claudia, για την οποία έγραψε το θρυλικό “Brown Sugar”, που βγήκε από τους Rolling Stones το 1971.

Λίγο αργότερα, ο David Bowie διεκδίκησε την Claudia και την κέρδισε, ενώ έγραψε εμπνευσμένος από εκείνην το εκπληκτικό “Lady Grinning Soul”, που το κυκλοφόρησε το 1973.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Claudia Lennear, έκανε φωνητικά ή τραγούδησε μαζί με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως οι: Stephen Stills, Joe Cocker, Humble Pie, Al Kooper, Leon Russell, Ry Cooder, Freddie King, Taj Mahal, José Feliciano, Nils Lofgren, κ.ά. Από τις πιο σημαντικές της δουλειές ήταν η συμμετοχή της στην περιοδεία του Joe Cocker του 1970 με τίτλο “Mad Dogs and Englishmen tour” και στο “The Concert for Bangla Desh” του George Harrison.

Το 1973 η Lennear έβγαλε τον μοναδικό μεγάλο δίσκο της, με τίτλο “Phew!“. Επίσης έπαιξε έναν μικρό ρόλο δίπλα στον Clint Eastwood, στην ταινία “Thunderbolt and Lightfoot” του 1974. Την ίδια χρονιά φωτογραφήθηκε και για το περιοδικό Playboy.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Exit mobile version