Κορονοϊός – Αυστραλία: Νεκροί οκτώ ομογενείς – Τι δηλώνει on camera γιος θύματος – BINTEO

Στην Αυστραλία όπου η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, ανάστατη είναι η ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης, καθώς οκτώ ομογενείς που είχαν προσβληθεί από τον ιό, κατέληξαν. Και οι οκτώ φιλοξενούνταν σε γηροκομείο της Μελβούρνης, ο γιος ενός μάλιστα που μίλησε στο MEGA, καταγγέλλει παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας στο συγκεκριμένο ίδρυμα, γεγονός που ο οίκος ευγηρίας αρνείται.

Το τελευταίο από τα οκτώ θύματα του κορονοϊού στο γηροκομείο «Βασιλειάδα» της Μελβούρνης είναι ο ομογενής Αποστόλης Μπαρμπούσας 79 ετών. Ο γιος του, Νίκος Μπαρμπούσας, μιλώντας στο MEGA, είπε πως δυο μέρες πριν μεταφερθεί από το γηροκομείο στο νοσοκομείο όπου κατέληξε, δεν είχε ενημερωθεί από το προσωπικό για τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του και δεν είχε καν υποβληθεί σε τεστ. Στον ίδιο οίκο ευγηρίας προσβλήθηκε από τον ιό και η 80χρονη θεία του που είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

«Είχε πολύ πυρετό και μας είπαν ότι με αυτά τα συμπτώματα είναι μεγάλη περίπτωση να είναι κορονοϊός, γιατί από εκεί που βγήκε ήταν πολλά άτομα με κορονοϊό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρμπούσας.

Αβοήθητοι ομογενείς

Στον οίκο ευγηρίας «Βασιλειάδα» της Μελβούρνης όπου φιλοξενούνται περίπου 150 τρόφιμοι, οι 84 έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και εννέα ομογενείς κατέληξαν τις δυο τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εφημερίδα «Νέος Κόσμος».

Οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν πως δεν τηρούνταν τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Ο Σπύρος Βασιλάκης έχασε τη μητέρα του, 81 ετών, και όσα αναφέρει στο MEGA είναι ενδεικτικά της κατάστασης που περιγράφουν όσοι έχασαν τους ανθρώπους τους στη «Βασιλειάδα».

«Την πήραν από το νοσοκομείο και την στείλανε πίσω στο ίδρυμα, το Σάββατο μας τηλεφωνεί ένας γιατρός από εκεί μέσα και μας λέει τα ίδια. Ακόμη ήταν καλά. Την Κυριακή μέσα σε 24 ώρες μας τηλεφωνεί και μας λέει η μητέρα σας πεθαίνει», δήλωσε.

Από το πρωί της Τετάρτης, 23 Ιουλίου, τη διαχείριση της μονάδας έχει αναλάβει ομάδα του υπουργείου Υγείας και όλο το προσωπικό βρίσκεται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Βασιλειάδας», Κωνσταντίνος Κόντης, εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου στο οποίο αρνείται τις κατηγορίες των συγγενών.

Ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός στο προσωπικό επιβλήθηκε πάντως σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση στις 9 Ιουλίου, όταν είχε ήδη εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ