Επέτειος γάμου για Χάρι και Μέγκαν – Τα δύο χρόνια που άλλαξαν τη ζωή του πρίγκιπα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πριν από δύο χρόνια ο πρίγκιπας Χάρι ενωνόταν με τα δεσμά του γάμου με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ και η ζωή του άλλαζε ριζικά. Μέσα σε δύο χρόνια παραιτήθηκε από τα πριγκιπικά του καθήκοντα και έφυγε από την πατρίδα του, βρίσκοντας τόπο εγκατάστασης την πατρίδα της συζύγου του, το Λος Άντζελες.

Σαν σήμερα στις 19 Μαΐου 2018 το ζευγάρι αναμενόταν να γίνει το πρόσωπο της μοντέρνας μοναρχίας. Ένα λαμπερό ζευγάρι που θα συνδύαζε την καλοσύνη του Χάρι και τη βασιλική του κληρονομιά με την ομορφιά, το διαφυλετικό υπόβαθρο αλλά και τη λάμψη της ηθοποιού Μέγκαν. Οι δυο τους εικαζόταν ότι θα μετέτρεπαν τη βασιλική οικογένεια σε έναν θεσμό πιο προσιτό και πιο σχετικό με τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Φέτος, το ζευγάρι γιορτάζει μόνο του την επέτειο γάμου και χωρίς τη δημοσίευση επετειακής φωτογραφίας από τα Ανάκτορα όπως είθισται και όπως έγινε για την επέτειο του Ουίλιαμ και της Κέιτ.

Έξι μήνες αφού γνωρίστηκαν ο Χάρι αναγνώρισε τη Μέγκαν δημοσίως ως το “κορίτσι” του σε ένα οργισμένο και άνευ προηγουμένου ξέσπασμα κατά των ταμπλόιντ για τη φερόμενη “κακοποίηση” και τον “ρατσισμό” εναντίον της αγαπημένης του. Έναν χρόνο μετά, τον Νοέμβριο του 2017 ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους.

Ο γάμος τους τον Μάιο του 2018 συγκέντρωσε δισεκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο και ήταν μία τελετή πρωτόγνωρη για τα βασιλικά δεδομένα καθώς συμμετείχαν Αμερικανός ιερέας και χορωδία γκόσπελ μουσικής. Οι φίλοι του Χάρι ενώθηκαν με τους διάσημους φίλους της Μέγκαν.

Ακολούθησαν δύο δεξιώσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.Η Μέγκαν έκανε το επίσημο ντεμπούτο της ως Δούκισσα του Σάσεξ τον Αύγουστο του 2018 σε μία τιμητική τελετή για τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος εκτέλεσε χρέη του πατέρα της συνοδεύοντας ο ίδιος τη νύφη στο ιερό, ένα καθήκον που έχασε ο πατέρας της Τόμας Μαρκλ επικαλούμενος προβλήματα υγείας και αφού είχε έρθει σε σύγκρουση με την κόρη του Μέγκαν και τον γαμπρό του πρίγκιπα Χάρι για φωτογραφίες που έστησε με δημοσιογράφο για ίδιον όφελος.

Στις 15 Οκτωβρίου 2018 το ζευγάρι ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της Μέγκαν και σιγά σιγά άρχισαν οι φήμες για διάσταση ανάμεσα στα αδέρφια Ουίλιαμ και Χάρι αφού οι Σάσεξ έφυγαν από το Παλάτι του Κένσινγκτον όπου ήταν η επίσημη κατοικία τους, και μετακόμισαν στο Φρόγκμορ Κότατζ έπειτα από μία πολυδάπανη ανακαίνιση που προκάλεσε την οργή των Βρετανών φορολογουμένων που βρέθηκαν να πληρώνουν από τους φόρους τους τα καπρίτσια και τα ακριβά γούστα της Δούκισσας του Σάσεξ.

Το ζευγάρι επικαλέστηκε ότι επιθυμεί περισσότερη ιδιωτικότητα και υπό απόλυτη μυστικότητα ήρθε στη ζωή ο γιος τους Άρτσι, στις 6 Μαΐου 2019, λίγο πριν από την πρώτη επέτειο του γάμου τους.

Το ζευγάρι ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από τους Βρετανούς όσο και από τα Μέσα που τους χαρακτήρισαν υποκριτές για τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες τους καθώς την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2019 η οικογένεια πραγματοποίησε ταξίδια για διακοπές με ιδιωτικά τζετ που εκλύουν περισσότερο διοξείδιο επιβαρύνοντας πολλαπλάσια το περιβάλλον απ’ ό,τι οι εμπορικές πτήσεις που επιλέγουν σταθερά ο Ουίλιαμ και η Κέιτ με τα τρία τους παιδιά.

Το ζευγάρι δέχθηκε νέα κριτική όταν στη 10ημερη περιοδεία του στην Αφρική και εκεί που κέρδιζε τις εντυπώσεις, εξέδωσε μία ανακοίνωση-φωτιά κατά των βρετανικών Μέσων ενώ συμμετείχαν σε ντοκιμαντέρ όπου ιδίως η Μέγκαν εξομολογείται ότι ένιωθε μόνη και δύσκολα στην εγκυμοσύνη όταν κανείς δεν τη ρώτησε πώς αισθάνεται, αλλά δεχόταν διαρκώς επικρίσεις και επιθέσεις, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη βασιλική οικογένεια αλλά και τα Μέσα με τα οποία έκοψαν κάθε επαφή καταθέτοντας μήνυση κατά συγκεκριμένων ομίλων κατηγορώντας τους για υποκλοπή τηλεφωνικών στοιχείων του Χάρι πριν από χρόνια και για παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων όταν δημοσίευσαν αποσπάσματα από την επιστολή της Μέγκαν στον πατέρα της Τόμας Μαρκλ, μία υπόθεση που εκδικαζόταν τον προηγούμενο μήνα στα βρετανικά δικαστήρια και για αρχή δικαίωσε τους δημοσιογράφους., απορρίπτοντας μέρος των κατηγοριών περί παραβίασης της ιδιωτικής της ζωής.

Το επόμενο “χαστούκι” στη μοναρχία ήρθε όταν το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι θα περάσει τα Χριστούγεννα στον Καναδά επιμηκύνοντας το διάλειμμα από τις πριγκιπικές υποχρεώσεις. Όταν επέστρεψαν στη Βρετανία αρχές Ιανουαρίου ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από τα πριγκιπικά καθήκοντά τους και προκάλεσαν τυφώνα στη Βρετανία και στους κύκλους των Ανακτόρων. Η διάσταση ήταν οριστική. Στη δεύτερη επέτειό τους Μέγκαν και Χάρι ζουν εντελώς απομονωμένοι από τη βασιλική οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του Χάρι απολαμβάνοντας την πολυτελή ζωή και τη λάμψη του Χόλιγουντ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ