ΒΙΝΤΕΟ-Μέρκελ:Ποιος θα το φανταζόταν…

ΒΙΝΤΕΟ-Μέρκελ:Ποιος θα το φανταζόταν…

 

Χωρίς να υπάρξει συμφωνία σε κανένα από τα κρίσιμα θέματα, αν και υπήρξε πρόοδος στις διαβουλεύσεις όπως δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα αναχώρησε και η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με email και με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών.

Την ίδια ώρα μήνυμα στήριξης στέλνει η Άνγκελα Μέρκελ, μια μέρα πριν από την συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, η οποία όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας θα έχει ενημερωτικό και όχι διαπραγματευτικό χαρακτήρα.

 

«Ποιος θα φανταζόταν ότι η Ελλάδα αυτήν τη χρονιά θα επιτύγχανε πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή να εισπράξει περισσότερα από όσα δαπάνησε, εάν αφαιρέσει κανείς τις καταβολές των τόκων», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε ότι «πολλοί από την τρόικα δεν είχαν πιστέψει στην Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα παρόλα αυτά τα κατάφερε και για αυτό τρέφω μεγάλο σεβασμό».

Ο εκπρόσωπος της, Στέφεν Ζαίμπερτ, διευκρίνισε ότι η κουβέντα των δύο ηγετών δεν θα περιλαμβάνει «εσφαλμένες προσδοκίες» στο πρόγραμμα της λιτότητας που ακολουθεί η Ελλάδα, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις φήμες γύρω από αυτά τα σενάρια.

Σε άλλο μήκος κύματος ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζητά να επιταχύνουμε γιατί όπως υποστηρίζει κάποιοι έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους.

 

Δείτε το βίντεο από τη Δημόσια Τηλεόραση

 

Exit mobile version