Πτώση στην ευρω-παραγωγή στη σκιά της κρίσης από την Αθήνα έως το Πεκίνο

Η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη υποχώρησε 0,4% τον Ιούνιο καταδεικνύοντας τις αδυναμίες στη σκιά της ελληνικής κρίσης μετά και τη συμφωνία αλλά και της οικονομικής αδυναμίας και αστάθειας παγκοσμίως με αιχμή την Κίνα που επηρεάζει όλο τον πλανήτη.

Η παραγωγή μειώθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν στη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με τη Eurostat, υποχωρώντας στις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η απροθυμία επενδύσεων συνεχίζει να περιορίζει την οικονομική δραστηριότητα.

H παραγωγή μειώθηκε τον Ιούνιο 0,4% σε σχέση με τον Μάιο, αλλά είναι 1,2% υψηλότερα έναντι του προηγουμένου έτους. Επίσης τον προηγούμενο μήνα είχε υποχωρήσει κατά 0,2%, όταν τα αρχικά τα νούμερα έδειχναν πτώση 0,4% πριν αναθεωρηθούν προς τα πάνω και μηδενική ανάπτυξη τον Απρίλιο.

Τα πίσω μπρος δείχνουν ότι η αστάθεια και η αναιμική πορεία παραμένουν στην ημερήσια διάταξη στη σκιά των πιέσεων κι από την ελληνική κρίση. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μηνιαία πτώση 0,1%.

Το επίπεδο της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής παρέμεινε επίσης πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2007 και 2008.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάπτυξη το β’ τρίμηνο στην ευρωζώνη θα είναι 0,4%.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Eurostat

 

Δείτε επίσης

Ο νέος “νομισματικός πόλεμος” η Κίνα η ευρωζώνη και η Ελλάδα

Χρηματιστήρια: Το σύνδρομο του Πεκίνου χτυπά και την Αθήνα

Bruegel: Η ελάφρυνση χρέους, ο Σόιμπλε και η ευρωζώνη

Exit mobile version