Πρώην ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Υπάρχουν όρια στη λιτότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει ότι υπάρχουν όρια στο βαθμό λιτότητας που μπορεί να επιβληθεί, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λόρενς Σάμερς από τη Δρέσδη της Γερμανίας που διεξάγεται η σύνοδος του G7. Οι επιπτώσεις από ένα Grexit βρίσκονται στη σφαίρα του άγνωστου, είπε επίσης.

Σύμφωνα με σημερινό τηλεγράφημα του πρακτορείου που επικαλείται χθεσινή συνέντευξη του Σάμερς, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ εξήγησε ότι «κάθε περίπτωση είναι διαφορετική» και η κατάσταση με την Ελλάδα θα βελτιωθεί πολύ εάν καταστεί δυνατό να βρεθεί μια λύση. 

«Και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν βήματα. Η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και να είναι πιο ξεκάθαρη σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις» είπε.

«Αλλά και οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι υπάρχουν όρια στο βαθμό λιτότητας που μπορεί να επιβληθεί και εν τέλει τα προβλήματα λύνονται μέσω ανάπτυξης. Δεν λύνονται μέσω λιτότητας και χρειάζεται να εργαστούν με τους Έλληνες πάνω σε μια στρατηγική για ανάπτυξη» επισήμανε ο Σάμερς, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αν και το ελληνικό ζήτημα, επισημαίνει το δημοσίευμα, δεν είναι στην επίσημη ατζέντα της G7, κυριαρχεί, ωστόσο στις συζητήσεις που γίνονται στο περιθώριο της συνάντησης.

Η Γερμανία και η Γαλλία κάλεσαν την Ελλάδα να σοβαρευτεί σε ό,τι αφορά την επίτευξη μιας συμφωνίας, την ώρα που υπουργοί από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προέτρεψαν να βρεθεί μια λύση στη κρίση προκειμένου να μην επεκταθεί πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης.

Δείτε επίσης

Στο G7 προβάλουν στην Ελλάδα τη δική τους αδυναμία αλά Lehman

Πίεση… made in USA για την Ελλάδα στο G7

Bloomberg: Μνημόνια αλά ελληνικά ανατολικά της ΕΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.