Ποιοι και πόσο θα ωφεληθούν από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

Στη μείωση τουΕΝΦΙΑ από φέτος προχωρά η κυβέρνηση. Πατώντας πάνω στο ειληµµένο δηµοσιονοµικό κόστος της µείωσης του ΕΝΦΙΑ για τις µικρές ιδιοκτησίες που είχε ψηφίσει η προηγούµενη κυβέρνηση, η νέα κυβέρνηση προχωρά σε πρόσθετη µείωσή του, προκειµένου να περιλάβει στους ωφεληµένους και τους µεσαίους και τους µεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ουσιαστικά θεσπίζει ανά κατηγορία ιδιοκτήτη µια οριζόντια έκπτωση που θα ελαφρύνει το φετινό εκκαθαριστικό του φόρου ακινήτων από µερικές δεκάδες ευρώ έως και πάνω από 1.500 ευρώ. Πιο συγκεκριµένα, κριτήριο για το πόσο µειωµένος θα είναι ο ΕΝΦΙΑ ανά ιδιοκτήτη είναι η συνολική αντικειµενική αξία της ακίνητης περιουσίας του.

Συγκεκριµένα:

Αντικειµενικές αξίες

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ, όπως δήλωσε ο αρµόδιος υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος, πρόκειται να ξεκινήσει να πληρώνεται από τον Σεπτέµβριο, όπως έχει γίνει και τα προηγούµενα χρόνια. Ο φόρος πρόκειται να εξοφληθεί σε πέντε µηνιαίες δόσεις, µε την τελευταία δόση έως τον Ιανουάριο 2020. Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί µε τις υφιστάµενες αντικειµενικές αξίες, ενώ για το 2020 προγραµµατίζεται παρέµβαση στις αντικειµενικές αξίες προκειµένου να ευθυγραµµιστούν µε τις εµπορικές αξίες.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Έθνος

Exit mobile version