Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: «Βροχή» αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα – Πόσες έχουν υποβληθεί

θερμοσίφωνας

“Καταιγίδα” αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω -Αλλάζω Θερμοσίφωνα». Εκτιμάται πως έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής 170.000 αιτήσεις στην πλατφόρμα. Αυτό δείχνει και την ανάγκη των νοικοκυριών να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια μέσω του προγράμματος.

Το πρόγραμμα επιδοτεί την πρώτη ή τη δευτερεύουσα κατοικία ενός νοικοκυριού και τα εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη σε αυτό είναι τα εξής:

Οι αιτήσεις

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των προγράμματος  θα ανοιχτή έως τις 20 Ιουνίου. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η αντικατάσταση με ένα παλιό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα χωρητικότητας μεγαλύτερης ή ίσης των 40 λίτρων ενώ χρήση του προγράμματος δεν μπορούν να κάνουν όσοι είναι ήδη κάτοχοι ηλιακού.

Επίσης επισημαίνεται πως για την αξιολόγηση των αιτήσεων λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια (όπως μέλη ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, εξαρτώμενα μέλη).

Διευκρινίζεται πως στο ποσό της επιδότησης συμπεριλαμβάνεται και το κόστος εγκατάστασης ενώ κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση.

Ωστόσο το πρόγραμμα αυτό δεν αφορά σε νοικοκυριά που έχουν υποβάλει αίτηση ή έχουν ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης («Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ή το «Εξοικονομώ 2021»).

Οι προϋποθέσεις

Για να λάβουν οι πολίτες την επιδότηση για την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα θα πρέπει η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται να έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Επίσης επισημαίνεται πως για να ενταχθούν οι ωφελούμενοι στο πρόγραμμα θα πρέπει:

 

 

 

Exit mobile version