«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Ανοιχτή για όλους τους ΑΦΜ η πλατφόρμα

θερμοσίφωνας

Όλοι οι ΑΦΜ μπορούν να υποβάλουν σήμερα αίτηση  στο https://allazothermosifona.gov.gr/ για τη χορήγηση της επιδότησης έως 60% που αφορά στην αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με νέο ηλιακό καινούριας τεχνολογίας, όπως μεταδίδει το enikonomia.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0 μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» με τους κωδικούς taxisnet. Θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους ΑΦΜ αλλά και τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για το φορολογικό έτος 2021.

Eν συνεχεία οι υπόχρεοι  θα πρέπει να δηλώσουν τα εξής 4 στοιχεία:

Στην περίπτωση που υπάρχει, μπορεί να δηλωθεί συμπληρωματικά και προσωπικός λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.  Υπενθυμίζεται δε πως η πλατφόρμα θα κλείσει την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στις 3 μ.μ. 

Τα “μυστικά” του προγράμματος

Μερικά άλλα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για το πρόγραμμα είναι μεταξύ άλλων τα εξής:

Οι προϋποθέσεις 

Για να λάβουν οι πολίτες την επιδότηση για την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα θα πρέπει η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται να έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Επίσης επισημαίνεται πως για να ενταχθούν οι ωφελούμενοι στο πρόγραμμα θα πρέπει:

Να είναι οικιακοί καταναλωτές που θα έχουν τοποθετημένο στην κατοικία τους (και όχι σε επαγγελματικό χώρο) ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.

Οι δυνητικοί ωφελούμενοι να μην έχουν υποβάλλει αίτηση ή έχουν ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως για παράδειγμα το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ή το «Εξοικονομώ 2021».

Τα ποσά της επιδότησης

Για τον υπολογισμό των εισοδηματικών κατηγοριών λαμβάνεται υπόψη το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας, που ορίζεται για την επιδότηση ως εξής:

Όσον αφορά τον υπολογισμό των κριτηρίων κατάταξης λαμβάνονται υπόψη:

 

Exit mobile version