• Το "ευχαριστώ" του Λυκούδη στους... αστρολόγους του υπουργείου Οικονομικών - ΒΙΝΤΕΟ

  6:28 μμ, Τρίτη 12 Δεκ 2017 6:28 μμ, Τρίτη 12 Δεκ 2017

  «Όταν βάζεις φόρους και όταν κουρεύεις πρόβατα, καλό είναι να σταματάς πριν γδάρεις το πετσί», τόνισε στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη βουλή ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, ενώ ευχαρίστησε τους… αστρολόγους του υπουργείου Οικονομικών που τον δικαίωσαν.

  «Πριν ένα χρόνο, στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 στην αίθουσα αυτή, είχα ξεκινήσει την αγόρευσή μου παραπέμποντας σε ρήση διάσημου Αμερικανού οικονομολόγου σύμφωνα με την οποία η αστρολογία είναι πιο αξιόπιστη από τις οικονομικές προβλέψεις. Οι οικονομικοί αστρολόγοι του Υπουργείου Οικονομικών με δικαίωσαν πλήρως. Τους ευχαριστώ θερμά. Διότι, αντί της πρόβλεψης για μεγέθυνση 2.7% βρισκόμαστε ενώπιον εκτιμήσεων για μεγέθυνση 1.4%, το πολύ 1.6%. Μια απόκλιση μεταξύ 40% με 50% αποτελεί κολοσσιαία αποτυχία με πολλές, ορατές και δυσμενείς απώλειες» τόνισε ο κ. Λυκούδης.

  «Γιατί έπρεπε άραγε η χώρα και οι πολίτες να υποστούν το εξοντωτικό κόστος άνω των 100 δις ευρώ της αντι-μνημονιακής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επί τόσα έτη για να φτάσουμε σήμερα σε χειρότερο σημείο από εκείνο όπου βρισκόμασταν στα τέλη του 2014; Η αριστεροδεξιά συγκυβέρνηση έχει στοιχίσει πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό. Ανεπανόρθωτα ακριβά. Ένα ολόκληρο ΑΕΠ με απώλειες στο διηνεκές» σημείωσε ο κ. Λυκούδης, λέγοντας πως οι βουλευτές της συμπολίτευσης, οφείλουν μια ειλικρινή απάντηση στο Ερώτημα αυτό. Καμιά σιωπή, ακόμα και αν είναι αιδήμων, δεν πρόκειται να τους προστατεύσει.

  Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2018 είπε ότι θα έχει υφεσιακές επιπτώσεις, διότι, επιδιώκει ακόμη μεγαλύτερα πρωτογενή πλεονάσματα από τα απαιτούμενα και αφαιμάσσει με διάφορους τρόπους μια οικονομία που ασθμαίνει.

  «Δεύτερον, είναι προϋπολογισμός υπερβολικής λιτότητας. Μειώνονται οι κοινωνικές δαπάνες και τα κοινωνικά επιδόματα. Επιβάλλονται νέοι φόροι. Οι ευπαθείς ομάδες και οι μικροσυνταξιούχοι θα υποστούν τις μεγαλύτερες συνέπειες. Και έπεται η συνέχεια το 2019.

  Η εξοντωτική φορολόγηση των πολιτών και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων και μεσαίων τάξεων δεν αποτελεί μόνο μια αποκρουστική μορφή «έννομης ληστείας», αλλά και καθαρή πολιτική εξαθλίωσης.

  Το 13.4% του συνόλου των φορολογουμένων καταβάλλει το 63% των φόρων. Η κυβέρνηση αφού έσκαψε τον φορολογικό τάφο των πολιτών επαίρεται για το δήθεν «κοινωνικό μέρισμα» που δεν προκύπτει βεβαίως από κάποια ανάπτυξη αλλά από την υπερφορολόγηση και τη μείωση των δημοσίων δαπανών. Φτωχοποίηση και εξαθλίωση είναι η «συνταγή» των πλεονασμάτων. Μοιράζετε ξένα κόλλυβα.

  Ξέρετε μου θυμίζετε κάτι που είχε πει ένας αμερικανός πρόεδρος:

  «Όταν βάζεις φόρους και όταν κουρεύεις πρόβατα, καλό είναι να σταματάς πριν γδάρεις το πετσί».

  Και τρίτον, ο προϋπολογισμός δημιουργεί νέες ψευδαισθήσεις συνεπικουρώντας το νέο κίβδηλο και παραπλανητικό αφήγημα περί «εξόδου» και μάλιστα «καθαρής»!! από τα Μνημόνια –τα δικά σας βέβαια Μνημόνια. Δημιουργείται για ψηφοθηρικούς λόγους ένα κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας για τη μετάβαση υποτίθεται σε μια δήθεν νέα κατάσταση άνευ δεσμεύσεων και επιτροπείας. Αυτό το νέο «αφήγημα» της εγχώριας δική σας Αριστεράς είναι διάτρητο πέρα για πέρα» επεσήμανε ο κ.Λυκούδης.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα