“Ο Σόιμπλε ήταν έτοιμος να δώσει 50 δισ. στην Ελλάδα για Grexit”

Θύελλα αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό αναμένεται να προκαλέσει δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν έτοιμος να προσφέρει στον Γιάνη Βαρουφάκη και στην ελληνική κυβέρνηση 50 δισ. ευρώ για να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το blog της Euractiv, heardineurope.blogactiv.eu, πηγή της Ευρωζώνης ανέφερε ότι «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν έτοιμος να προσφέρει στον Γιάνη Βαρουφάκη 50 δισ. ευρώ για ένα Grexit».

Μάλιστα, η ίδια πηγή τόνισε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν έχει τίποτα εναντίον της Ελλάδας και είναι ένας «πραγματικός Ευρωπαίος».

Ο Γερμανός υπουργός φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν το δημοψήφισμα να ρώτησε πόσα χρήματα θέλει η Ελλάδα για να φύγει από το ευρώ.

«Ο Σόιμπλε υπέθεσε ότι με την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πιο ευνοϊκή η έξοδος από την Ευρωζώνη, καθώς μία τέτοια κίνηση συνάδει την ιδεολογία της αριστεράς», υπογραμμίζει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Ήταν έτοιμος να βάλει χρήματα στο τραπέζι προκειμένου να ενθαρρύνει αυτό τη βήμα».

Πηγή: heardineurope.blogactiv.eu

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Σόιμπλε στην Μέρκελ: Εγώ μπορώ χωρίς εσένα, εσύ δεν μπορείς χωρίς εμένα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ