Η “ατζέντα” του Βαρουφάκη στη συνάντηση με Ντάισελμπλουμ, Λαγκάρντ και Μοσχοβισί

Ξεχωριστές επαφές με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχαν ο επικεφαλής του Eurogroup, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο Ευρωπαίος Eπίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην ελληνική αποστολή, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πιερ Μοσκοβισί “σχημάτισαν μια τριάδα η οποία συζήτησε εναλλάξ με τον Έλληνα και τον Γερμανό υπουργό”. Επρόκειτο για μια “ασυνήθιστη σύνθεση, η οποία δείχνει τις δυσκολίες” του διαλόγου ανάμεσα στους δύο άνδρες, “αλλά μπορεί να επιτρέψει να προχωρήσουμε”, ανέφερε η ίδια πηγή.

“Το διακύβευμα ήταν η προετοιμασία” του Eurogroup, το οποίο αναμενόταν να αρχίσει στις 17:30 ώρα Ελλάδας, καθώς “όλοι θέλουν μια λύση” στο ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, “οι συζητήσεις αφορούσαν ένα πακέτο” το οποίο θα περιλαμβάνει σημαντικές παραχωρήσεις από μέρους της Ελλάδας, ακόμη πιο πέρα από εκείνες που έκανε στην επιστολή που έστειλε χθες στους εταίρους της στην Eυρωζώνη για να ζητήσει την παράταση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση του Βαρουφάκη με Ντάισελμπλουμ – Σόιμπλε – Λαγκάρντ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ