Παπαχριστόπουλος στο enikos.gr: Το αργότερο έως την Τετάρτη θα έχω υποβάλει την παραίτησή μου

Χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα κινδυνεύουν να μείνουν οι ΑΝΕΛ, εάν παραιτηθεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι θα παραδώσει την έδρα του μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος θα δώσει περιθώριο μερικών ημερών στον κ. Καμμένο για να βρει λύση, ωστόσο δηλώνει αποφασισμένος να υλοποιήσει όσα έχει πει δημόσια. “Ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ σήμερα, είχα τυπώσει και το χαρτί της παραίτησής μου, έχει σημερινή ημερομηνία. Όταν άκουσα τον Πάνο Καμμένο να λέει διάφορα στη Βουλή, είπα ότι δεν θέλω να γίνω ‘πατροκτόνος’, ούτε Αμυράς . Αποφάσισα λοιπόν να τον διευκολύνω για 2-3 ημέρες. Το αργότερο όμως την Τετάρτη θα έχω υποβάλει την παραίτησή μου. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να γίνει κάτι διαφορετικό”λέει στο enikos.gr .

“Όταν έμαθα ότι προσχώρησε ο Αριστείδης Φωκάς στους ΑΝΕΛ , σκέφτηκα ότι λύθηκε το πρόβλημα. Μετά, έμαθα αυτά που προβλέπονται από τον κανονισμό της βουλής. Δίνω λοιπόν μια ευκαιρία στον Πάνο Καμμένο να κάνει κάποιες κινήσεις” τονίζει, και εξηγεί γιατί έχει αποφασίσει να παραδώσει την έδρα του στο κόμμα. “Τα δανεικά σου θα τα επιστρέφεις. Την πήρα (σ.σ. την έδρα) κάτω από την ομπρέλα του Καμμένου, εγώ μιλάω άλλη γλώσσα και εκείνοι άλλη. Απλά χωρίζουν οι δρόμοι μας” .

Σημειώνεται ότι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής δεν αρκεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα να έχει πέντε βουλευτές αλλά πρέπει και οι πέντε να είναι εκλεγμένοι από το ίδιο ψηφοδέλτιο. Έτσι, εάν ο κ. Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί και ανεξαρτητοποιηθεί ο Τέρενς Κουίκ, στον οποίο πηγαίνει η έδρα, οι ΑΝΕΛ δεν πληρούν το παραπάνω κριτήριο, καθώς ο κ. Φωκάς έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων.

Μια λύση θα μπορούσε να είναι ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είχε εκλεγεί με το ίδιο ψηφοδέλτιο, καθώς το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος είχε συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ στις εκλογές. Γι’ αυτό και ο κ. Καμμένος έκανε ειδική αναφορά στον βουλευτή Αχαΐας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή την Πέμπτη. Ωστόσο, ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος κατά πάσα πιθανότατα θα διεκδικήσει τον δήμο Πάτρας στις προσεχείς εκλογές, αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο κατηγορηματικά. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ