Μικρή παράταση στους ΑΝΕΛ δίνει ο Παπαχριστόπουλος

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Πολύ κοντά στην απόφαση να μην παραιτηθεί ώστε να μην προκαλέσει τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας είναι ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Ο βουλευτής της Β’ Αθηνών φέρεται αποφασισμένος να μην παραιτηθεί σήμερα αμέσως μετά την ψηφοφορία όπως είχε προαναγγείλει αλλά να δώσει διορία στους Ανεξάρτητους Έλληνες ώστε να οργανώσουν τις κινήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον Κανονισμό δεν αρκεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία έχει προκύψει από εκλογές να έχει πέντε βουλευτές αλλά πρέπει και οι πέντε να έχουν εκλεγεί με το κόμμα.

Σε περίπτωση που ο κ. Παπαχριστόπουλος παραιτείτο και ο αναπληρωματικός του Τέρενς Κουίκ ανεξαρτητοποιείτο άμα τη ορκωμοσία του ως βουλευτής οι ΑΝΕΛ δεν θα πληρούσαν το κριτήριο καθώς από τους πέντε που θα απέμεναν μόνο οι τέσσερις θα είχαν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ και ο κ. Φωκάς με την Ένωση Κεντρώων.

Τις τελευταίες ώρες πάντως και η Βουλή εμφανίζεται βέβαιη πως δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα με υπηρεσιακούς παράγοντες να λένε με νόημα πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί “αν και όταν προκύψει”.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ