Οι 5 πιο επικίνδυνοι συνδυασμοί τροφών που πρέπει να αποφεύγετε

Κάποιοι συνδυασμοί τροφών είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, όπως το κρέας με το τυρί και τα φρούτα με το γιαούρτι. Ωστόσο αρκετοί διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι ορισμένα τρόφιμα μαζί μπορεί να εμποδίσουν την πέψη και την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και να δημιουργήσουν προβλήματα.

Οι 5 συνδυασμοί που πρέπει να αποφύγετε

Γιαούρτι με φρούτα

Το γιαούρτι περιέχει πολλά βακτήρια που δρουν στη ζάχαρη που υπάρχει στα φρούτα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τοξίνες και μπορεί να οδηγήσει σε τροφική αλλεργία. Έτσι, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα μετά την πέψη. Μπορείτε να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας γιαούρτι χωρίς γεύση σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύετε με μέλι, κανέλα ή σταφίδες αντί για φρέσκα φρούτα.

Δημητριακά με γάλα και χυμό πορτοκάλι

Αυτός ο αταίριαστος συνδυασμός γαλακτοκομικών και εσπεριδοειδών πήζει τα γαλακτοκομικά προϊόντα και επίσης καταστρέφει το ένζυμο που υπάρχει στα αμυλούχα δημητριακά. Για να αποφύγετε φουσκώματα και δυσκολίες στην πέψη καλό είναι να πίνετε χυμό φρούτων τουλάχιστον μία ώρα πριν ή μετά την κατανάλωση δημητριακών.

Ντομάτα με μακαρόνια

Κανένα ζυμαρικό δεν τρώγεται χωρίς ντομάτες, σάλτσα τυριού ή κρέας. Ωστόσο, όλα αυτά προκαλούν πρόβλημα στο πεπτικό σας σύστημα. Η ντομάτα έχει οξέα που αποδυναμώνουν το ένζυμο στα αμυλούχα . Το κρέας και οι υδατάνθρακες είναι επίσης ένας άλλος κακός συνδυασμός που κάνει αυτό το φαγητό πολύ δύσκολο στην πέψη.

Φρούτα με κυρίως γεύμα

Όποιος συμπαθεί τα φρούτα σε «περίεργες» σάλτες με το κυρίως γεύμα του θα πρέπει να το σκεφτεί ξανά. Αυτά τα νόστιμα συστατικά, είτε πρόκειται για ένα όξινο φρούτο είτε για ένα τροπικό γλυκό φρούτο είναι απαραίτητα σε μια χορτοφαγική διατροφή. Αλλά αυτός είναι ένας κακός συνδυασμός καθώς το φρούτο θα συγκρατηθεί στο πεπτικό σύστημα για περισσότερη ώρα.

Μπανάνα με γάλα

Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι στη γη που δεν τους αρέσει το milkshake με μπανάνα. Το μιλκσέικ μπανάνας είναι ένα κοινό διαιτητικό ρόφημα που σας κρατά χορτάτους και βοηθάει στην απώλεια βάρους. Ωστόσο δημιουργεί έναν επικίνδυνο συνδυασμό τροφών, καθώς είναι βαρύ στο στομάχι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ