Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία: Οδηγίες για τον έλεγχο του πυρετού στα παιδιά

Πυρετός παιδιά

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία γνωρίζοντας ότι υπάρχει έλλειψη πολλών φαρμάκων, ανάμεσα σε αυτά και αντιπυρετικών φαρμάκων, κρίνει σκόπιμο να δοθούν ορισμένες οδηγίες για την πτώση του πυρετού.

Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι ο υψηλός πυρετός (40°C) το μόνο που προκαλεί στο παιδί είναι ότι ο άρρωστος έχει πιο πολλές αναπνοές, πιο πολλές σφύξεις και δεν νοιώθει καλά. Καμία άλλη βλαβερή επίπτωση δεν προκαλεί ο πυρετός. Μη φοβάστε τον υψηλό πυρετό. Ο υψηλός πυρετός είναι σύμμαχος μας και αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των ιών.

Ρίχνουμε το πυρετό μόνο για να νοιώσει πιο άνετα ο άρρωστος. Για την πτώση του πυρετού χρησιμοποιούμε αφενός απλά φυσικά μέτρα και αφετέρου αντιπυρετικά φάρμακα.

Τα φυσικά μέτρα είναι τα εξής:

Αν εφαρμόσετε αυτά τα μέτρα ο πυρετός από 40 °C ελαττώνεται κατά 1-2 °C και το παιδί νοιώθει καλύτερα και δεν χρειάζεται να δοθεί αντιπυρετικό φάρμακο.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να δώσουμε αντιπυρετικά φάρμακα, υπάρχουν στην καθημερινή πράξη σε σιρόπι, οι παρακεταμόλες και τα παράγωγα της ιβουπροφαίνης. Αυτό τον καιρό που δεν βρίσκετε σιρόπι παρακεταμόλης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αναβράζοντα δισκία που υπάρχουν σε αφθονία.

Με αυτούς τους απλούς τρόπους μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πυρετό, αρκεί να συνειδητοποιήσετε ότι ο πυρετός δεν είναι επικίνδυνος όσο ψηλά και αν ανεβαίνει.

Exit mobile version