Αν δεν θυμάστε την τελευταία φορά που νιώσατε χαρούμενοι πείτε «αντίο» σε αυτές τις 7 συμπεριφορές

Υπάρχουν κάποιες μέρες που η χαρά μοιάζει με μακρινή ανάμνηση. Όλοι τις έχουμε. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, αλλά ορισμένες συμπεριφορές μπορεί να σας χωρίζουν από την ευτυχία.

Αν σκέφτεστε πότε είναι η τελευταία φορά που νιώσατε χαρά τότε αυτό το κείμενο είναι για εσάς. Είστε έτοιμοι να αποχαιρετήσετε αυτές τις συνήθειες που κλέβουν τη χαρά; Ας δούμε αυτές τις 7 συμπεριφορές που μπορεί να αφαιρούν την ευτυχία από τη ζωή σας.

Αν δεν θυμάστε την τελευταία φορά που νιώσατε χαρούμενοι πείτε «αντίο» σε αυτές τις 7 συμπεριφορές

  • Αρνητικότητα
  • Τελειομανία
  • Συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους
  • Υπερβολική σκέψη
  • Έλλειψη αυτοφροντίδας
  • Κουβαλάτε το παρελθόν
  • Αγνοείτε αυτά που αγαπάτε

Αρνητικότητα

Όλοι έχουμε αυτή τη μικρή φωνή μέσα στο κεφάλι μας. Αυτή που της αρέσει να εστιάζει στο κακό παρά στο καλό. Αυτό λέγεται αρνητικότητα, και είναι πραγματικά «κλέβει» την χαρά. Είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα της αρνητικής σκέψης. Μένουμε στα λάθη μας, επικρίνουμε τον εαυτό μας και προβλέπουμε τα χειρότερα. Αλλά εδώ είναι το θέμα.
Αυτή η συνεχής ροή αρνητικών σκέψεων μπορεί πραγματικά να μας κάνει πιο επιρρεπείς στο άγχος και την κατάθλιψη. Μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τη σωματική μας υγεία. Η αλήθεια είναι ότι εσείς είστε υπεύθυνοι για τις σκέψεις σας. Επιλέξτε τη θετικότητα.

Τελειομανία

Είναι ένα δύσκολο χαρακτηριστικό. Οι άνθρωποι που είναι τελειομανείς πιστεύουν ότι όλα πρέπει να είναι τέλεια, η δουλειά τους, η εμφάνισης τους ακόμη και το σπίτι τους. Ωστόσο το κυνήγι της τελειότητας είναι εξαντλητικό. Είναι σαν να τρέχεις σε έναν διάδρομο γυμναστηρίου που δεν σταματά ποτέ. Πάντα προσπαθείς για κάτι που δεν μπορείς να πετύχεις.
Και το χειρότερο; Σου κλέβει τη χαρά. Αντί να γιορτάζετε τα επιτεύγματά σας, εστιάζετε συνεχώς σε αυτό που θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Προσπαθήστε να εγκαταλείψετε αυτή τη συνήθεια και να θυμίζετε κάθε μέρα στον εαυτό σας ότι είναι εντάξει να κάνει λάθη.

Συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σας οδηγήσουν να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Να πιστεύετε ότι η δική τους ζωή είναι τέλεια και η δική σας έχει μόνο προβλήματα. Εδώ είναι το πρόβλημα. Το να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους είναι σαν να προσπαθείτε να μετρήσετε τον ωκεανό με ένα κουταλάκι του γλυκού.
Είναι άσκοπο και σας αποπροσανατολίζει από το δικό σας ταξίδι και τα επιτεύγματά σας. Αρχίστε να εκτιμάτε την δική σας πορεία και θα δείτε την χαρά να επιστρέφει στην ζωή σας. Δεν είναι εύκολο αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Υπερβολική σκέψη

Βρεθήκατε ποτέ κολλημένοι σε έναν φαύλο κύκλο να δημιουργείτε στο μυαλό σας τα χειρότερα σενάρια; Είναι σαν να τρέχετε σε μία ρόδα για χάμστερ. Κάνετε σκέψεις που απλά δεν βγάζουν πουθενά.

Δεν λύνεστε τα προβλήματα σας ούτε αλλάζετε την εξέλιξη των καταστάσεων. Το μοναδικό πράγμα που πετυχαίνετε είναι να βγάζετε την χαρά από την ζωή σας και να χάνετε την θετική ενέργεια σας. Πώς βάζετε φρένο σε αυτή την καταστροφική συνήθεια;

Ξεκινήστε αναγνωρίζοντας πότε το κάνετε. Στη συνέχεια, ανακατευθύνετε συνειδητά τις σκέψεις σας σε κάτι πιο θετικό ή παραγωγικό. Πιστέψτε με, ο μελλοντικός χαρούμενος εαυτός σας θα σας ευγνωμονεί για αυτό.

Έλλειψη αυτοφροντίδας

Εδώ είναι κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε. Η σωματική σας υγεία έχει άμεσο αντίκτυπο στη συναισθηματική σας υγεία. Όταν παραμελούμε τη φροντίδα του εαυτού μας, είτε αυτό είναι η είναι τακτική άσκηση, μια ισορροπημένη διατροφή ή ο επαρκής ύπνος τότε είναι πιθανόν να έχουμε χάλια διάθεση.

Εάν δεν φροντίζετε τον εαυτό σας και μετά αναρωτιέστε γιατί η χαρά φαίνεται άπιαστη, ίσως είναι καιρός να επανεξετάσετε αυτή την πλευρά της καθημερινότητας σας. Το να φροντίζετε τη σωματική σας υγεία δεν είναι μόνο καλό για το σώμα σας, είναι απαραίτητο και για τη χαρά σας.

Κουβαλάτε το παρελθόν

Το παρελθόν είναι σαν ένα σακίδιο γεμάτο βαριές πέτρες. Κάθε βράχος αντιπροσώπευε ένα λάθος, μια λύπη ή ένα παρελθόν. Είναι ένα βαρύ φορτίο και εάν το κουβαλάτε στο παρόν σας απλά χάνετε την χαρά.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να απελευθερωθείτε από τα άσχημα πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν και σας έχουν στιγματίσει. Σκεφτείτε όλα αυτά που κουβαλάτε και προσπαθήστε σιγά σιγά να τα απελευθερώσετε. Θα νιώσετε σίγουρα καλύτερα.

Αγνοείτε αυτά που αγαπάτε

Εάν δεν κάνετε αυτό που αγαπάτε τότε είναι φυσιολογικό να μην έχετε χαρά την καθημερινότητα σας. Το πάθος τροφοδοτεί τη χαρά. Φωτίζει τη ζωή μας και μας γεμίζει με μια αίσθηση σκοπού. Όταν αγνοούμε τα πάθη μας και απλά κάνουμε μηχανικά εργασίες τότε δεν θα είμαστε χαρούμενοι.

Ρωτήστε τον εαυτό σας: «Τι μου αρέσει να κάνω; Τι με κάνει να νιώθω ζωντανός;». Στη συνέχεια, αφιερώστε χρόνο για αυτό. Γιατί η αλήθεια είναι ότι όταν ακολουθείς το πάθος σου, ακολουθεί φυσικά και η χαρά.

Το ταξίδι προς τα εμπρός

Με αυτογνωσία και λίγη αποφασιστικότητα, αυτές οι συμπεριφορές, που σας «κλέβουν» την χαρά μπορούν να μείνουν στο παρελθόν. Ξεκινήστε να αναγνωρίζετε πότε εμφανίζονται αυτές οι συνήθειες. Δώστε προσοχή όταν σας πιάνει αρνητικότητα , όταν αγωνίζεστε για τελειότητα ή όταν συγκρίνετε τη ζωή σας με τους άλλους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ