Άλση

Άλσος Ευελπίδων

Το άλσος Ευελπίδων είναι μία έκταση 80 στρεμμάτων, βρίσκεται στο πίσω μέρος των Δικαστηρίων και αποτελεί μία ανάσα για τους κατοίκους της πυκνοκατοικημένης περιοχής. Θεωρείται συνέχεια του Πεδίου του Άρεως και ας μεσολαβεί η Πλατεία Πρωτομαγιάς. Είναι ιδανικό για περιπάτους σε χωμάτινες διαδρομές, αλλά και σε ορισμένα μονοπάτια που δημιουργούν την αίσθηση πως είσαι σε βουνό. Δεν  έχει πολυκοσμία. Τα πολλά και ψηλά δέντρα προσφέρουν προστασία από τις ακτίνες του ήλιου, αλλά και από τις μικρές βροχούλες. Κάποιοι επιλέγουν το συγκεκριμένο άλσος για να αθληθούν παίζοντας τένις ή μπάσκετ, αλλά και όλοι το επιλέγουν για το ήσυχο περιβάλλον του.

Μέχρι πρότινος δεν ήταν φροντισμένο και παρουσίαζε μία εικόνα που παρέπεμπε σε παραμελημένη περιοχή. Πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποίησαν στον χώρο μια μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας. Το άλσος καθαρίστηκε από τα ξερά κλαδιά τα οποία ήταν ιδιαιτέρως επικίνδυνα για πυρκαγιά, κόπηκαν δέντρα και θάμνοι με την υπόδειξη του δασαρχείου, αποκαταστάθηκε  πλήρως ο φωτισμός που είχε καταστραφεί στο σύνολό του και αντικαταστάθηκαν  πολλά παγκάκια.

Σύντομα θα ακολουθήσει και η αστική ανάπλαση η οποία με μια ολιστική προσέγγιση θα φροντίσει τους διαδρόμους περιπάτου και την απορροή υδάτων για τους μήνες του χειμώνα, την πυρασφάλεια και τους κατεστραμμένους πυροσβεστικούς κρουνούς, ενώ θα γίνει ειδική μελέτη που θα προβλέπει τον πλήρη σχεδιασμό της περίφραξης,  αλλά και του συστηματικού καθαρισμού.

Πλέον το άλσος είναι προσβάσιμο και ασφαλές για τους πολίτες και επισκέπτες του.

Μοιράσου το:

espa banner