Ξέσπασε στην οικογένειά της για τις δουλειές του σπιτιού – «Δεν τα προλαβαίνω όλα – Ή θα βάλετε πλάτη, ή θα σωπάσετε»

Η μητέρα της οικογένειας, που παλεύει να τελειώσει το μεταπτυχιακό της, έβαλε στη θέση τους τον άνδρα και τα παιδιά της σχετικά με τις δουλειές του σπιτιού.

Η γυναίκα εξέφρασε την απογοήτευσή της για τη στάση της οικογένειάς της μέσα στο σπίτι σε μια δημοσίευση στο φόρουμ του Reddit «Είμαι εγώ η κακιά;», όπου επίσης ανέφερε πως την ξάφνιασε η αντίδραση του άνδρα της με την αποφασιστικότητά της.

«Κάνω όσες δουλειές μπορώ, δεν τα προλαβαίνω όλα»

«Είμαι παντρεμένη και έχω 3 παιδιά, όλα έφηβοι. Ο σύζυγός μου κι εγώ δουλεύουμε και τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και ασχολούνται με αθλήματα ή άλλες δραστηριότητες μετά το σχολείο», εξήγησε, προσθέτοντας πως τώρα που κάνει μεταπτυχιακό, δεν μπορεί να κάνει τόσες δουλειές στο σπίτι και να μαγειρεύει όπως παλαιότερα.

«Κάνω ό,τι μπορώ, αλλά μεταξύ δουλειάς, σχολείου και των υπόλοιπων υποχρεώσεων στο σπίτι, δεν γίνεται να τα προλάβω όλα», συνέχισε. «Χθες, ο άνδρας μου ήρθε σε μένα ενώ διάβαζα και μου είπε ότι η κουρτίνα του ντους στο μπάνιο έχει μούχλα. Αυτό με ξεπέρασε.»

Καθώς αισθανόταν καταβεβλημένη, η μητέρα συγκάλεσε οικογενειακή σύσκεψη.

«Είπα στον άνδρα μου και τα παιδιά μου ότι μπορούν κι αυτοί να φροντίσουν το σπίτι»

«Φώναξα την οικογένειά μου στο σαλόνι και τους είπα πως αν δεν τους αρέσει κάτι, είναι αρτιμελείς και μπορούν να φροντίσουν μόνοι τους το σπίτι, έχουν τις δεξιότητες να καθαρίσουν», έγραψε.

«Τα παιδιά αντέδρασαν λέγοντας ότι δεν πρέπει να κάνουν περισσότερα πράγματα, γιατί πηγαίνουν σχολείο και είναι απασχολημένα μετά», πρόσθεσε. «Τους είπα ότι δεν με νοιάζει, κι εγώ είμαι απασχολημένη, δεν μπορώ να τα κάνω όλα μόνη μου, και πρέπει να βάλουν πλάτη ή να σωπάσουν.»

Αργότερα εκείνο το βράδυ, ο άνδρας της την περίμενε για να μιλήσουν.

«Ο σύζυγός μου με αποκάλεσε αγενή»

«Ο σύζυγός μου, μου είπε ότι ήμουν πολύ σκληρή και πρέπει να χαλαρώσω. Λέει ότι ήμουν αγενής και βασικά τους έλεγα πως τα συναισθήματά τους δεν έχουν σημασία και πρέπει να τους αφήσω ήσυχους», θυμάται. «Του είπα ότι το μήνυμα δεν ήταν μόνο για τα παιδιά, αλλά και για αυτόν. Πρέπει κι αυτός να αναλάβει τις ευθύνες του.»

Ανησυχώντας μήπως ήταν «πολύ σκληρή» με την οικογένειά της, η μητέρα τριών παιδιών ρώτησε τους χρήστες του Reddit: «Είμαι εγώ η κακιά που τους είπα πως αν δεν τους αρέσει κάτι, μπορούν να το φροντίσουν μόνοι τους;»

Η ανάρτηση της 6ης Ιουλίου έχει συγκεντρώσει σχεδόν 1.000 απαντήσεις, με πολλούς να την υποστηρίζουν και να της λένε ότι «NTA» (δεν είσαι η κακιά).

«Όλοι τους πρέπει οπωσδήποτε να βάλουν πλάτη», απάντησε ένας αναγνώστης, ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Είναι μια λεπτή μορφή σαμποτάζ. Αυτός (υποσυνείδητα) σε ‘τιμωρεί’ γιατί δεν αναλαμβάνεις εσύ τα πάντα στο σπίτι.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK