Τρώγονται τα τσόφλια των αυγών; Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Μπορεί να σας έχει συμβεί αρκετές φορές. Καθώς τρώτε ένα βραστό αυγό ή μια ομελέτα έτυχε να δαγκώσετε ένα μικρό τραγανό κομμάτι από το κέλυφος του αυγού. Μπορεί τα κομμάτια από τσόφλια να μην είναι το ιδανικό ορεκτικό, όμως η κατανάλωση υπολειμμάτων από το κέλυφος των αυγών είναι πιο συνηθισμένη απ’ ότι νομίζατε και όχι απαραίτητα κάτι κακό. Όπως τα αυγά έτσι και τα τσόφλια τους έχουν θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για τον οργανισμό.

Μπορείτε να φάτε τα τσόφλια των αυγών;

Τα τσόφλια των αυγών είναι μια πλούσια πηγή ασβεστίου, καθώς ένα τσόφλι αυγού περιέχει περίπου 2 γραμμάρια ασβεστίου. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και των δοντιών, καθώς και για τη λειτουργία των μυών και των νεύρων.

Τα τσόφλια των αυγών αποτελούνται κυρίως από ανθρακικό ασβέστιο, το οποίο είναι μια μορφή ασβεστίου που απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό. Επίσης, περιέχουν μικρές ποσότητες άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο.

Η κατανάλωση του κελύφους των αυγών μπορεί να προσφέρει διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως:

  • Βελτίωση της υγείας των οστών και των δοντιών
  • Βελτίωση της λειτουργίας των μυών και των νεύρων
  • Μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης
  • Βελτίωση της υγείας των αρθρώσεων

Ωστόσο, το να τρώτε τα τσόφλια των αυγών μπορεί να εγκυμονεί και ορισμένους κινδύνους. Τα αιχμηρά κομμάτια από τσόφλια αυγών μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο λαιμό ή ακόμη και να το τρυπήσουν. Επιπλέον, τα ωμά τσόφλια αυγών μπορεί να περιέχουν βακτήρια, όπως η σαλμονέλα.

Φτιάξτε το δικό σας συμπλήρωμα ασβεστίου από τσόφλια αυγών στο σπίτι

Μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας συμπλήρωμα ασβεστίου από τσόφλια αυγών στο σπίτι. Αυτή η φυσική και οικονομική μέθοδος είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη ασβεστίου σας.

Για να φτιάξετε το δικό σας συμπλήρωμα ασβεστίου από τσόφλια αυγών, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

  • Πλύνετε καλά τα τσόφλια των αυγών με σαπούνι και νερό.
  • Βράστε τα τσόφλια των αυγών σε μια κατσαρόλα με νερό για 15 λεπτά. Αυτό θα σκοτώσει τυχόν βακτήρια.
  • Αφήστε τα τσόφλια των αυγών να κρυώσουν και στη συνέχεια σπάστε τα σε μικρά κομμάτια.
  • Αλέστε τα τσόφλια των αυγών σε σκόνη χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, ένα γουδί ή ένα μύλο καφέ.
  • Αποθηκεύστε τη σκόνη σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Για να καλύψετε την ημερήσια πρόσληψή σας σε ασβέστιο, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη από τσόφλι αυγού στο φαγητό ή το ποτό σας κάθε μέρα.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρείτε ένα μικρό κομμάτι από τσόφλι στο γεύμα σας, μην ανησυχείτε! Είναι σαν να τρώτε μια βιταμίνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ