Θέλετε η σχέση σας να κρατήσει για πάντα; Πείτε «αντίο» σε αυτές τις 7 συνήθειες

Όπως ένα φυτό χρειάζεται νερό και ήλιο για να αναπτυχθεί, έτσι και η σχέση σας χρειάζεται λίγη φροντίδα και προσοχή. Μερικές φορές, κάνουμε πράγματα που βλάπτουν τις σχέσεις μας χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε.

Αν θέλετε η αγάπη σας να κρατήσει για πάντα, ήρθε η ώρα να πείτε «αντίο» στις κακές συνήθειες που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Εάν δεν μιλάτε για όσα σας ενοχλούν με τον/την σύντροφο σας ή εάν είστε πολύ ανασφαλείς μπορεί σιγά σιγά να βλάψετε την σχέση σας. Ας μιλήσουμε για το ποιες συνήθειες πρέπει να αποφύγετε και τι να κάνετε για να διατηρήσετε την αγάπη σας δυνατή.

Θέλετε η σχέση σας να κρατήσει για πάντα; Πείτε «αντίο» σε αυτές τις 7 συνήθειες

  • Κρατάτε σκορ με τον σύντροφο σας
  • Αποφεύγετε τις δύσκολες συζητήσεις
  • Προσπαθείτε να λύσετε όλα τα προβλήματα του συντρόφου σας
  • Κρατάτε κακίες
  • Δεν βρίσκετε χρόνο για τον σύντροφο σας
  • Βάζετε πάντα τις ανάγκες του συντρόφου σας πάνω από τις δικές σας
  • Βασίζετε την ευτυχία σας στον σύντροφο σας

Κρατάτε σκορ με τον σύντροφο σας

Μία από τις πιο επιζήμιες συνήθειες σε μια σχέση είναι να κρατάτε σκορ με τον σύντροφο σας. Αυτό σημαίνει να υπολογίζετε πάντα ποιος έκανε τι και πότε και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε το σκορ ως «όπλο» σε διαφωνίες ή για να δείξετε ότι καταβάλλετε περισσότερη προσπάθεια από τον σύντροφό σας.

Όταν κάνετε τέτοιες καταγραφές μέσα στην σχέση σας αυτό σημαίνει ότι κρατάτε αρχείο με τις ελλείψεις και τα λάθη του συντρόφου σας. Αυτό δημιουργεί ένα περιβάλλον ανταγωνισμού και δυσαρέσκειας και όχι ένα πλαίσιο συνεργασίας και αγάπης. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσετε αυτή τη συνήθεια και να επικεντρωθείτε στο να είστε ομάδα με τον σύντροφο σας. Πρέπει να καταλάβετε ότι και οι δύο έχετε δυνατά και αδύνατα σημεία και μέσα στη σχέση σας πρέπει να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον και όχι να ανταγωνίζεστε.

Αποφεύγετε τις δύσκολες συζητήσεις

Όλοι το έχουμε κάνει. Υπάρχει κάτι που σας ενοχλεί στη σχέση σας, αλλά δεν θέλετε να το αναφέρετε επειδή φοβάστε ότι θα ξεκινήσει καυγάς ή θα πληγώσετε τα συναισθήματα του συντρόφου σας. Έτσι το βάζετε κάτω από το χαλί και ελπίζετε ότι θα φύγει από μόνο του.

Ωστόσο όταν αποφεύγετε τις δύσκολες συζητήσεις μπορεί να κάνετε άθελα σας τα πράγματα χειρότερα. Σίγουρα μία συζήτηση που θα εξετάσετε τα προβλήματα δεν είναι εύκολη. Μπορεί να κλάψετε και να διαφωνήσετε. Αξίζει όμως τον κόπο γιατί θα καταλάβετε ο ένας τον άλλον καλύτερα. Ίσως μετά από αυτό να βγείτε με πιο δυνατή τη σχέση σας. Η ανοιχτή επικοινωνία είναι το κλειδί για την κατανόηση και την υποστήριξη ο ένας του άλλου. Μπορεί να είναι άβολο στην αρχή. Είναι, όμως, είναι καλύτερο να αντιμετωπίσετε τα ζητήματα κατά μέτωπο παρά να τα αφήσετε να μεγαλώνουν κάτω από το χαλί.

Προσπαθείτε να λύσετε όλα τα προβλήματα του συντρόφου σας

Πιστεύεις ότι εάν προσπαθείς να λύσεις τα προβλήματα του συντρόφου σου αυτό είναι η αγάπη. Φυσικά νοιάζεσαι πολύ για τον/την σύντροφο σου και θέλεις να τον/την βλέπεις χαρούμενο/η. Ωστόσο αυτή η συνήθεια μπορεί να βλάψει την σχέση σας. Όλοι αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και περνάμε δύσκολες στιγμές. Μερικές φορές, χρειάζεται να παλέψουμε λίγο για να αναπτυχθούμε, να μάθουμε και να γίνουμε πιο δυνατοί.

Όταν προσπαθείτε να διορθώσετε τα πάντα για τον σύντροφό σας του αφαιρείτε την ευκαιρία να μάθει από τις εμπειρίες του. Επιπλέον μπορεί να τους δώσετε την εικόνα ότι δεν πιστεύετε στις ικανότητές τους. Δεν χρειάζεται πάντα να βρίσκετε λύση και να βοηθάτε. Μπορείτε απλώς να μάθετε να ακούτε, να υποστηρίζετε και να επιτρέπετε στον σύντροφο σας να βρει μόνο του την λύση.

Κρατάτε κακίες

Όταν είσαι σε μια σχέση, οι διαφωνίες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ένα πράγμα που πρέπει να αποφύγετε με κάθε κόστος είναι να κρατάτε κακία. Είναι εύκολο να διατηρήσετε τη δυσαρέσκεια και τον θυμό μετά από έναν καυγά, αλλά αυτό βλάπτει εσάς και τη σχέση σας μακροπρόθεσμα.

Αν θέλετε η σχέση σας να κρατήσει για πάντα, πρέπει να αφήσετε τη μνησικακία. Να θυμάστε ότι όλοι κάνουν λάθη, όπως και εσείς. Όταν ο σύντροφός σας ζητήσει συγγνώμη και επανορθώσει, συγχωρήστε τον και προχωρήστε. Το να κρατάτε τον θυμό δηλητηριάζει τη σχέση σας και σας εμποδίζει να βιώσετε τη χαρά και την αγάπη.

Δεν βρίσκετε χρόνο για τον σύντροφο σας

Στην καθημερινότητα είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς από την δουλειά, τις κοινωνικές δεσμεύσεις και άλλες ευθύνες. Αλλά αν θέλετε η σχέση σας να διαρκέσει για πάντα είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο ο ένας για τον άλλον. Όλα τα ζευγάρια χρειάζονται τουλάχιστον ένα βράδυ την εβδομάδα που θα αφήσουν στην άκρη τα τηλέφωνα τους και θα περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί.

Δεν έχει σημασία τι θα επιλέξετε να κάνετε αρκεί να είστε εκεί για να ακούσετε τον σύντροφο σας και να περάσετε λίγο ουσιαστικό χρόνο μαζί. Το να αφιερώνετε χρόνο ο ένας για τον άλλον δείχνει ότι εκτιμάτε τη σχέση σας και με αυτόν τον τρόπο διατηρείτε τη σύνδεση μεταξύ σας δυνατή.

Βάζετε πάντα τις ανάγκες του συντρόφου σας πάνω από τις δικές σας

Αρχικά μπορεί να φαίνεται καλό να δίνεις πάντα προτεραιότητα στις ανάγκες του συντρόφου σου σε σχέση με τις δικές σου. Τελικά αυτό σημαίνει να αγαπάς κάποιον; Ωστόσο, εάν βάζετε πάντα πρώτο τον σύντροφο σας σε βάρος των δικών σας αναγκών μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επιβλαβές για εσάς όσο και για τη σχέση σας.

Ο λόγος είναι απλός. Όταν βάζετε συνεχώς τις ανάγκες του συντρόφου σας πάνω από τις δικές σας, μπορεί να αρχίσετε να νιώθετε ανικανοποίητοι, αγανακτισμένοι ή ακόμα και χαμένοι. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα συναισθήματα μπορούν να συσσωρευτούν και να δημιουργήσουν θυμό και ένταση στη σχέση σας. Μια υγιής σχέση βασίζεται στην αμοιβαία αγάπη, υποστήριξη και κατανόηση, και αυτό σημαίνει να φροντίζετε τόσο τον εαυτό σας όσο και τον σύντροφό σας.

Βασίζετε την ευτυχία σας στον σύντροφο σας

Είναι φυσικό να νιώθετε ευτυχισμένοι όταν είστε με κάποιον που αγαπάτε. Ωστόσο είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ευτυχία σας δεν πρέπει να εξαρτάται αποκλειστικά από τον σύντροφό σας.
Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά μια ισχυρή σχέση απαιτεί δύο άτομα που μπορούν να βρουν την ευτυχία ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Όταν βασίζεστε στον σύντροφό σας να σας προσφέρει ευτυχία τότε του ασκείτε τεράστια πίεση.

Ο σύντροφός σας μπορεί να δυσκολεύεται να καλύψει με συνέπεια τις συναισθηματικές σας ανάγκες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και δυσαρέσκεια και στους δύο. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, τα ενδιαφέροντα και τους φίλους σας. Θα δείτε ότι στην πορεία θα απολαμβάνετε ακόμη περισσότερο τον χρόνο με τον σύντροφο σας.

Πριν φύγετε

Εάν διαβάστε αυτό το άρθρο σημαίνει ότι πραγματικά ενδιαφέρεστε για την σχέση σας και προσπαθείτε να βρείτε τρόπους να την βελτιώσετε. Εάν υπάρχουν πράγματα που σας ενοχλούν χρειάζεται να τα συζητήσετε με τον/την σύντροφο σας. Έτσι θα βγείτε πιο δυνατοί και θα καταφέρετε να αντιμετωπίσετε μαζί ό,τι σας προβληματίζει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ