7 τύποι ζευγαριών που αντέχουν στον χρόνο – Γιατί πετυχαίνει η σχέση

Ετερώνυμα που έλκονται, διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα των συντρόφων που «κούμπωσαν», άνθρωποι που αλληλοσυμπληρώνονται ή που ο ένας σύντροφος «θρέφει» κάποια χαρακτηριστικά του άλλου συντρόφου είναι μόνο μερικοί από τους τύπους ζευγαριών που έχουν βρει τον τρόπο να λειτουργούν καλά και να αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου.

Η σύμβουλος ζευγαριών Samantha Rodman παραθέτει τους 7 τύπους ζευγαριών που λειτουργούν καλά σε μία σχέση:

1. Το Πρακτικό και το Εμπνευσμένο

Αυτή είναι η γνωστή δυναμική του/της επιχειρηματία και του καλλιτεχνικού συντρόφου του/της. Αυτοί οι δύο εντυπωσιάζονται πολύ ο ένας από τον άλλον. Ο πρακτικός σύντροφος εκπλήσσεται από τη δημιουργικότητα, την ορμή και τη σκέψη του άλλου, και ο εμπνευσμένος σύντροφος δεν έχει ιδέα πώς ο άλλος παραμένει προσγειωμένος, λογικός και παραγωγικός.

2. Το Διανοητικό και το Συναισθηματικό.

Πρόκειται για τη σύζυγο που λέει, «ο σύζυγός μου είναι τόσο έξυπνος» ή τον άντρα που λέει, «η γυναίκα μου συνδέεται πραγματικά με τους ανθρώπους». Μερικές φορές το ζευγάρι αποτελείται από τον τύπο που είναι καλός σε πρακτικά ζητήματα και μια γυναίκα που γράφει ή διδάσκει. Μερικές φορές είναι ένας τύπος πληροφορικής και μια διαισθητική μαμά που μένει στο σπίτι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτή η παραλλαγή του ζευγαριού καταλαβαίνει ότι αλληλοσυμπληρώνονται και συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, και οι δύο σύντροφοι αισθάνονται ότι θα χάνονταν χωρίς τον άλλο. Αυτή η δυναμική δείχνει ότι συχνά τα αντίθετα έλκονται.

3. Αυτός που αγαπά κι εκείνος που αγαπιέται

Σε πολύ λίγες περιπτώσεις οι σύντροφοι αγαπούν ο ένας τον άλλον εξίσου. Συνήθως, υπάρχει ένας πιο ευαίσθητος ή πιο ρομαντικός σύντροφος και ένας λιγότερο συναισθηματικός. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει όταν στον λιγότερο συναισθηματικό σύντροφο (που μπορεί να είναι πιο ναρκισσιστής) εξακολουθεί να αρέσει να τον λατρεύουν και να τον πλημμυρίζουν με στοργή.

Ο πιο ρομαντικός σύντροφος απλώς λατρεύει την πράξη του να είναι ρομαντικός, και στον άλλο σύντροφο αρέσει η προσοχή.
Αυτή η δυναμική μπορεί να διαρκέσει για πάντα ή να χαλάσει εάν ο λιγότερο συναισθηματικός σύντροφος θέλει ο ρομαντικός σύντροφος να είναι πιο πρακτικό ή εάν ο ρομαντικός σύντροφος στρέψει αυτή τη ρομαντική προσοχή σε κάποιον νέο, εκτός γάμου.

4. Οι καλύτεροι φίλοι

Αυτό το ζευγάρι απολαμβάνει τα ίδια πράγματα, έχει πολλούς κοινούς φίλους και συνήθως δεν τσακώνεται. Τα παιδιά τους είναι χαρούμενα και το ζευγάρι φαίνεται ήρεμο παρόλο που δεν υπάρχει πολύς «ρομάντζο» να δει κανείς.

Αυτή είναι μια κοινή δυναμική μεταξύ εκείνων που αγαπήθηκαν από νεαρή ηλικία, είναι μαζί για πολλά χρόνια και ήταν πιθανώς η μόνη σοβαρή σχέση που έκαναν. Το πρόβλημα εδώ μπορεί να είναι ότι η σεξουαλική ζωή αυτού του ζευγαριού μπορεί να μην είναι τόσο παθιασμένη, και στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να μην συνδέονται από ένα σημείο και μετά. Ωστόσο, μερικές φορές αυτό δεν ενοχλεί κανέναν από τους δύο συντρόφους και, αντίθετα, νιώθουν τυχεροί που βρήκαν έναν σύντροφο με τον οποίο νιώθουν τέτοια οικειότητα.

5. Το δυναμικό ζευγάρι

Αυτοί οι δύο λατρεύουν την εικόνα που προβάλλουν προς τα έξω και απολαμβάνουν να είναι επιτυχημένοι και αξιοζήλευτοι. Επιβεβαιώνουν ο ένας την επιτυχία και την επιθυμία του άλλου. Για παράδειγμα, αυτός είναι ο τύπος που λατρεύει να βλέπει να θαυμάζουν τη γυναίκα του όταν μπαίνει σε ένα χώρο τα ή η σύζυγος που καυχιέται για την υπέροχη νέα πρόταση για δουλειά που δέχθηκε ο σύζυγός της.

Σε αυτούς τους δύο αρέσει το πόσο τέλειοι φαίνονται στους άλλους και είναι αφοσιωμένοι στην καριέρα τους και την οικογένειά τους. Συχνά, τουλάχιστον ένας από αυτούς τους συντρόφους είχε μια δύσκολη παιδική ηλικία και τώρα είναι ευτυχής που έχει επιτέλους το είδος της οικογενειακής ζωής που δεν είχε παλαιότερα. Μερικοί πιστεύουν ότι αυτός ο τύπος ζευγαριού είναι ναρκισσιστικός, αλλά για εκείνους η σχέση τους λειτουργεί. Ο κίνδυνος μπορεί να είναι αυτό το ζευγάρι να αρχίσει να επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην εξωτερική εμφάνιση και να μην δίνει σημασία τον γάμο.

6. Ο Διασώστης και ο Διασωθείς

Πολλά ζευγάρια έχουν αναφέρουν αυτούς τους δύο ρόλους κάπου μέσα στην ιστορία τους. Αυτός είναι ο τύπος που έπινε και έκανε άστατη ζωή, χωρίς να κρατήσει ποτέ δουλειά μέχρι που τον διαμόρφωσε η σταθεροποιητική δύναμη της συζύγου του. Ή η γυναίκα που προερχόταν από μια βίαιη οικογένεια, που δεν είχε ποτέ προστατευτική ανδρική φιγούρα στη ζωή της μέχρι να γνωρίσει τον σύζυγό της. Ή δύο χαμένες ψυχές που βρήκαν η μία την άλλη και δημιούργησαν τη δική τους μικρή οικογένεια.

Αυτά τα ζευγάρια είναι πολύ πιστά και η σχέση τους συχνά «θρέφεται» από την αφήγηση της ιστορίας τους, το πώς λύτρωσαν ο ένας τον άλλον. Η σχέση μπορεί να χαλάσει εάν ο ένας σύντροφος πάψει να νιώθει ευγνώμων προς τον άλλον ή εάν ο ένας σύντροφος κοιτάξει έξω από το γάμο για να «σώσει» κάποιον άλλο που βρίσκεται σε χειρότερη θέση από τον δυνατό πλέον σύντροφο.

7. Το παθιασμένο ζευγάρι

Αυτό το ζευγάρι παθιάζεται στα πάντα, ακόμα και στους καυγάδες. Αυτή η δυναμική είναι κοινή σε ζευγάρια όπου ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι έχουν ΔΕΠΥ, Διπολική Διαταραχή ή Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητας. Με την πάροδο του χρόνου, ειδικά αν αυτές οι διαταραχές δεν αντιμετωπιστούν, οι τσακωμοί γίνονται όλο και χειρότεροι και δεν ενδιαφέρονται να τα ξαναβρούν.
Επίσης, εάν αυτό το ζευγάρι έχει παιδιά, συχνά τουλάχιστον ένας σύντροφος θα θέλει να αλλάξει αυτή τη δυναμική και ο άλλος θα θυμώσει και θα βαρεθεί. Τίποτα από αυτά δεν είναι συνειδητό. Και οι δύο σύντροφοι λένε συχνά ότι «μισούν το δράμα» και κατηγορούν τον άλλο σύντροφο για τους καβγάδες. Ωστόσο, και οι δύο φαίνεται να ευδοκιμούν σε αυτόν τον κύκλο.

Αυτός είναι ο μόνος από τους τύπους ζευγαριών που αναφέρονται που μπορεί να είναι τοξικός ακόμα κι αν και οι δύο σύντροφοι είναι σχετικά ευχαριστημένοι σε αυτό, εάν εμπλέκονται παιδιά που είναι μάρτυρες της σύγκρουσης. Σε αυτή την περίπτωση, οι σύντροφοι θα πρέπει να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό για να μάθουν να εκφράζουν την έντασή τους με άλλους τρόπους.

Πηγή: FOXreport.gr

Επιστήμονες εφηύραν συσκευή που διαβάζει το μυαλό των ανθρώπων – Έχει το μέγεθος ενός γραμματόσημου

Αξιολάτρευτο βίντεο: Γατομαμά ντύνει το αιλουροειδές της με κοσμήματα όπως εκείνη

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ