7 καθημερινές συνήθειες που είναι καλύτερες για τη σχέση σας από μια μεγάλη χειρονομία

Στις ταινίες, η αγάπη μοιάζει με μεγαλειώδεις χειρονομίες – να σαρώνεις κάποιον από τα πόδια του με ένα παθιασμένο φιλί στη βροχή ή να τον εκπλήσσεις με ένα ταξίδι στο Παρίσι. Είναι αυτό το νόημα της αγάπης; Η πραγματική μαγεία δεν είναι στις μεγάλες χειρονομίες – είναι στις καθημερινές συνήθειες. Άλλωστε οι σχέσεις φτιάχνονται από τις καθημερινές στιγμές.

Εδώ είναι 7 απλές, καθημερινές πρακτικές που θα αλλάξουν την ερωτική σας ζωή

  1. Πες “σ’αγαπώ” κάθε μέρα
  2. Να ακούς τον άλλον
  3. Σωματικό άγγιγμα
  4. Να είστε ευγνώμονες
  5. Ποιοτικός χρόνος
  6. Γιορτάστε τα επιτεύγματα
  7. Κρατήστε τη σπίθα ζωντανή

Πες “σ ‘ αγαπώ” κάθε μέρα

Είναι μια φράση που όλοι έχουμε ακούσει τόσες φορές, είναι εύκολο να ξεχάσουμε πόσο ισχυρή είναι. Το να λες “σ’αγαπώ” κάθε μέρα δεν το κάνει αδύναμο, ενισχύει τη σημασία του.

Αυτές οι καθημερινές δηλώσεις κάνουν τον δεσμό πιο ισχυρό, λειτουργώντας ως διαρκής υπενθύμιση της αγάπης που αποτελεί το θεμέλιο της σχέσης. Έτσι, εάν κρατιέστε πίσω από το να λέτε “σ’ αγαπώ” καθημερινά, αφήστε αυτές τις λέξεις ελεύθερες. Θα εκπλαγείτε με το πώς αυτή η απλή συνήθεια μπορεί να εμβαθύνει τη σύνδεσή σας.

Ακούστε ενεργά

Μερικές φορές, η πιο ουσιαστική έκφραση αγάπης είναι απλώς να ακούς — να ακούς πραγματικά — τον σύντροφό σου. Η τέχνη της ενεργητικής ακρόασης, σημαίνει να είσαι πλήρως παρών στη συζήτηση και να ασχολείσαι πραγματικά με τις σκέψεις και τα συναισθήματα του συντρόφου σου.

Η διαφορά που κάνει είναι συγκλονιστική. Είναι μια καθημερινή συνήθεια που απαιτεί λίγα αλλά δίνει πολλά, ενισχύοντας τους συναισθηματικούς δεσμούς που αποτελούν τον πραγματικό ιστό μιας σχέσης που διαρκεί.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μιλήσει ο σύντροφός σου, αφήστε κάτω το τηλέφωνό σας, κοιτάξτε τον στα μάτια και ακούστε τον πραγματικά. Είναι μια μικρή συνήθεια που κάνει τεράστια διαφορά.

Σωματικό άγγιγμα

Στον ανεμοστρόβιλο της ζωής, είναι απίστευτα εύκολο να αφήσετε το φυσικό άγγιγμα σε δεύτερη μοίρα. Είμαστε απασχολημένοι, αγχωμένοι ή απασχολημένοι και ξαφνικά συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε καν αγκαλιάσει τον σύντροφό μας εδώ και μέρες.

Το σωματικό άγγιγμα είναι μια καθημερινή συνήθεια που αξίζει προσοχής. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι περίπλοκο – μια αγκαλιά, ένα φιλί ή ακόμα και ένα σύντομο άγγιγμα στο χέρι καθώς περνάτε ο ένας δίπλα στον άλλο στο διάδρομο μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.

Αυτές οι απλές πράξεις είναι σαν μικρές καταθέσεις στην τράπεζα αγάπης της σχέσης σας και αθροίζονται – ειδικά αν η γλώσσα αγάπης σας ή του συντρόφου σας είναι η φυσική επαφή.

Να είστε ευγνώμονες

Αν συνηθίζεις να εστιάζεις τόσο πολύ στα μεγάλα ορόσημα – επετείους, διακοπές και ειδικές περιστάσεις – και να αγνοείς τα μικρά, καθημερινά πράγματα που κάνουν τη σχέση σου υπέροχη, είναι καιρός να αναθεωρήσεις.

Είτε πρόκειται για ένα απλό “ευχαριστώ για το μαγείρεμα του δείπνου” είτε “Εκτιμώ πολύ που με ακούς να μιλάω για τη μέρα μου”, η αναγνώριση αυτών των ενεργειών είχε απίστευτο αντίκτυπο στη σχέση. Το να είσαι ευγνώμων δεν αφορά μόνο τους καλούς τρόπους. είναι μια μορφή αγάπης. Δείχνει στον σύντροφό σου ότι παρατηρείς και εκτιμάς τις προσπάθειές του, όσο μικρές κι αν είναι.

Ποιοτικός χρόνος

Δεν είναι όλος ο χρόνος που περνάτε μαζί ποιοτικός.

Μπορεί να είναι μια απλή βόλτα στο πάρκο, ένα ραντεβού στο σπίτι μαγειρεύοντας μαζί ή ακόμα και μια βαθιά συζήτηση με ένα φλιτζάνι καφέ. Έτσι μπορείτε να εμβαθύνετε ο ένας στη ζωή του άλλου, να μοιράζεστε σκέψεις, όνειρα και ανησυχίες.

Έτσι, κάντε καθημερινή συνήθεια να αφιερώνετε έστω και λίγα λεπτά για έναν πραγματικό, απρόσκοπτο ποιοτικό χρόνο. Δεν έχει να κάνει με την ποσότητα του χρόνου, αλλά την ποιότητα που πραγματικά εμπλουτίζει τη σχέση σας.

Γιορτάστε τα επιτεύγματα

Πόσο συχνά γιορτάζετε τις «νίκες» σας — ως άτομο και ως ζευγάρι; Ακόμα καλύτερα, ξέρετε ποιες είναι οι νίκες σας; Μπορεί να πιστεύετε ότι μόνο οι «μεγάλες νίκες» ήταν άξιες γιορτής — πράγματα όπως ορόσημα ή ειδικές επετείους. Αλλά στην πραγματικότητα, οι μικρότερες νίκες είναι εξίσου σημαντικές στο μεγάλο σχέδιο μιας σχέσης.

Εάν ο σύντροφός σου καταφέρει κάτι στη δουλειά ή ξεπεράσει μια προσωπική πρόκληση, πρέπει να το αναγνωρίσεις και να το γιορτάσετε με κάποιο τρόπο. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο να μαγειρέψεις το αγαπημένο του γεύμα, να του γράψεις μια εγκάρδια νότα ή απλά να προσφέρεις λόγια επιβεβαίωσης και επαίνου.

Αυτή η συνήθεια έχει διπλό αποτέλεσμα. Πρώτον, κάνει τον σύντροφό σου να νιώθει ότι τον αγαπούν και τον εκτιμούν. Δεύτερον, φέρνει μια αίσθηση χαράς και θετικότητας στη σχέση, δημιουργώντας μια πιο χαρούμενη και υποστηρικτική ατμόσφαιρα και για τους δυο.

Θυμηθείτε, όταν ένα άτομο πετυχαίνει σε μια σχέση, πετυχαίνουν και τα δύο.

Κρατήστε τη σπίθα ζωντανή

Τα πολυτελή δώρα, οι αιφνιδιαστικές αποδράσεις ή τα υπερβολικά ραντεβού μοιάζουν με την απόλυτη έκφραση αγάπης.  Αλλά είναι μόνο στιγμές και παρόλο που είναι υπέροχα, δεν διατήρησαν τη συναισθηματική σύνδεση που κάνει η καθημερινή οικειότητα.

Πώς κρατάτε τη φωτιά αναμμένη; Αυτό είναι πολύ ατομικό για κάθε ζευγάρι — αλλά το σίγουρο είναι ότι απαιτεί χρόνο και προσοχή. Μπορεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να αγκαλιάσετε, να εξερευνήσετε ξανά το σώμα σας ή να μιλήσετε για νέα πράγματα που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε μαζί στο κρεβάτι.

Μια άλλη ιδέα είναι να αποκτήσετε μια νέα σέξι στολή — ή ίσως ακόμη και ένα αξεσουάρ.

Και τέλος, η σπίθα δεν αφορά μόνο την κρεβατοκάμαρα – κάντε τη συνήθεια να δοκιμάζετε νέα πράγματα σε τακτική βάση.

Θα μπορούσε να είναι να παίζεις τένις, να κάνεις μια συνεδρία διαλογισμού ή ακόμα και να κάνεις μια βόλτα σε ένα νέο μέρος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ