Τεστ IQ μόνο για ιδιοφυΐες: Αφαιρέστε 1 σπίρτo για να λύσετε την εξίσωση – Έχετε 15 δευτερόλεπτα

Ένα νέο τεστ IQ δυσκολεύει τους χρήστες του ίντερνετ. Είστε αρκετά ευφυείς για να το λύσετε; Έχετε μόνο 15 δευτερόλεπτα στην διάθεσή σας.

Τεστ IQ: Είστε εξαιρετικά ευφυείς εάν μπορέσετε να βρείτε το λάθος στην εικόνα σε 7 δευτερόλεπτα

Αυτό το τεστ είναι μαθηματικό παζλ, που είναι μια δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων, καθώς επιλύονται με πλευρική σκέψη. Για να βρείτε την σωστή απάντηση, πρέπει να σκεφτείτε και να αναλύσετε όλα τα δεδομένα λίγο διαφορετικά. Για να τα λύσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς η απάντηση δεν θα είναι προφανής.

Το παρακάτω τεστ IQ εμφανίζεται η εξίσωση «9 + 3 = 5», με τα νούμερα και τα μαθηματικά σύμβολα να είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από σπίρτα. Η εξίσωση είναι λάθος καθώς «9 + 3 = 12». Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διορθώσετε αυτήν την εξίσωση για να είναι σωστό το αποτέλεσμα, αφαιρώντας μόνο ένα σπίρτο.

Τεστ IQ μόνο για ιδιοφυΐες: Mπορείτε να βρείτε την λύση σε 45 δευτερόλεπτα;

Το μαθηματικό παζλ γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς έχετε μόνο 15 δευτερόλεπτα για να βρείτε την σωστή απάντηση. Μπορείτε να το λύσετε;

Η λύση του τεστ IQ

Το τεστ IQ έχει δύο λύσεις.

1η λύση

Εάν στο σύμβολο της πρόσθεσης αφαιρέσετε το κάθετο σπίρτο, αυτό μετατρέπεται σε αφαίρεση. Στην συνέχεια τοποθετείστε το σπίρτο στο κάτω αριστερό μέρος του 5 και γίνεται 6. Άρα η εξίσωση γίνεται «9 – 3 =6».

2η λύση

Εάν στο 9 αφαιρέσετε το αριστερά πάνω κάθετο σπίρτο, αυτό μετατρέπεται σε 3. Στην συνέχεια τοποθετείστε το σπίρτο στο κάτω αριστερό μέρος του 5 και γίνεται 6. Άρα η εξίσωση γίνεται «3 + 3 =6».

Πηγή: FOXreport.gr

Emojis: Τι συμβολίζει η μπλε καρδούλα – Μάθε τι σημαίνει για να ξέρεις πότε να την χρησιμοποιείς

Το εντυπωσιακό «δαχτυλίδι αρραβώνων του Αϊνστάιν» από το πρώιμο σύμπαν είναι από τα παλαιότερα που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ