Τεστ IQ: Είστε εξαιρετικά ευφυείς εάν μπορέσετε να βρείτε πόσο ζυγίζουν τα ζωάκια σε 20 δευτερόλεπτα

Ένα νέο τεστ IQ προκαλεί τους χρήστες του διαδικτύου να το λύσουν και προτρέπει όσους «αναμετρηθούν» μαζί του να ανασύρουν μαθηματικές γνώσεις που έχουν αποκομίσει κατά τα σχολικά τους χρόνια. Εσείς μπορείτε να βρείτε πόσο ζυγίζουν τα ζωάκια σε 20 δευτερόλεπτα;

Τεστ IQ μόνο για ιδιοφυΐες: Mπορείτε να βρείτε ποιος αριθμός λείπει;

Τα τεστ IQ με εικόνες είναι μια μορφή παιχνιδιού για τον εγκέφαλο που δοκιμάζει την κριτική σκέψη του αναγνώστη και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Αυτές οι προκλήσεις έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη νοημοσύνη και να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή σας.

Οι πιο συνηθισμένες προκλήσεις παζλ εικόνων περιλαμβάνουν την εύρεση ενός λάθους, την επίλυση ενός κώδικα ή τον εντοπισμό του κρυμμένου αντικειμένου στην εικόνα.

Τεστ IQ: Είστε εξαιρετικά ευφυείς εάν μπορέσετε να βρείτε το λάθος στην εικόνα σε 6 δευτερόλεπτα

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε κάποια ζωάκια και το πόσο ζυγίζουν μαζί, σε διάφορους συνδυασμούς. Εσείς πρέπει να βρείτε πόσο θα ζυγίζουν αν ανέβουν όλα μαζί στη ζυγαριά.

Τεστ IQ: Μπορείτε να βρείτε το λάθος σε 20 δευτερόλεπτα;

Τεστ IQ μόνο για ιδιοφυΐες: Mπορείτε να βρείτε τον σωστό κωδικό σε 60 δευτερόλεπτα;

Η λύση του Τεστ IQ

Για να λύσετε αυτό το τεστ, πρέπει να είστε μεθοδικοί και λογικοί. Αφιερώστε χρόνο για να εξετάσετε προσεκτικά το πρόβλημα, και να κατανοήσετε τους κανόνες του. Συλλέξτε όλα τα δεδομένα που σας δίνονται και σκεφτείτε λογικά.

Αν καταφέρατε να λύσετε το τεστ μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, συγχαρητήρια! Αν όχι πάμε να δούμε μαζί τη λύση:

Kάθε μία από τις τρεις πρώτες ζυγαριές έχει δύο ζωάκια επάνω της. Διαλέξτε δύο από τις τρεις. Ένα από τα ζωάκια θα βρίσκεται και στις δύο ζυγαριές. Ας πάρουμε για παράδειγμα εκείνες που έχουν τον σκύλο, μία εκείνη με τη γάτα και μία εκείνη με το κουνέλι. Η ζυγαριά με τη γάτα και τον σκύλο γράφει 24. Άρα η γάτα ζυγίζει τέσσερα κιλά περισσότερα από το κουνέλι.

Τώρα ας πάμε στην πρώτη ζυγαριά χωρίς τον σκύλο, με τη γάτα και το κουνέλι. Όπως είπαμε νωρίτερα η γάτα ζυγίζει 4 κιλά περισσότερα από το κουνέλι. Άρα σε αυτή την πρώτη ζυγαριά μένουν 6 κιλά τα οποία τα δύο ζωάκια μοιράζονται εξίσου. Επομένως το κουνέλι ζυγίζει 3 κιλά και η γάτα 7 (αφού ζυγίζει και 4 κιλά περισσότερο από το κουνέλι).

Τώρα ας πάμε στην ζυγαριά με το κουνέλι και τον σκύλο και εφόσον το κουνέλι ζυγίζει 3 κιλά ο σκύλος πρέπει να ζυγίζει 17.

Έτσι, πηγαίνοντας στην τελευταία ζυγαριά, από το άθροισμα του βάρους των τριών ζώων προκύπτει ο αριθμός 27.

Πηγή: FOXreport.gr

Instagram: Πώς να επιμεληθείτε την σελίδα Explore και να επιλέξετε το περιεχόμενο που βλέπετε

Σπάνιος μετεωρίτης ή κομμάτια γνωστού πλανήτη; Τι ήταν τελικά ο διαστημικός βράχος που χτύπησε την Γη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ