Τα καλύτερα φαγητά για πρωινό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας

Το πρωινό θεωρείται ευρέως ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 80% των ενηλίκων άνω των 20 ετών καταναλώνουν πρωινό, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Από τα δημητριακά μέχρι τα bagels, από τα φρούτα μέχρι τις βάφλες, η επιλογή του πρωινού μπορεί να ποικίλλει πολύ.

Το Fox News Digital μίλησε με δύο ειδικούς σε θέματα υγείας σχετικά με τις τροφές πρωινού που θεωρούν τις καλύτερες επιλογές για να ξεκινήσετε τη μέρα με το… δεξί.

Η εγγεγραμμένη διαιτολόγος και blogger τροφίμων Lauren Harris-Pincus, με έδρα τη Νέα Υόρκη, μοιράστηκε τις συστάσεις της για τις καλύτερες τροφές πρωινού για να διασφαλίσει ότι λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, ενέργεια και πολλά άλλα.

«Το κόλπο είναι να φροντίζουμε να καταναλώνουμε τουλάχιστον 20 γραμμάρια πρωτεΐνης στο πρωινό, προκειμένου να αποτρέψουμε την απώλεια μυών καθώς γερνάμε», είπε.

Γιαούρτι

Σκεφτείτε να φάτε γιαούρτι για πρωινό, είπε η Harris-Pincus, καθώς είναι μια ευκαιρία να προσθέσετε και άλλα θρεπτικά συστατικά στο γεύμα σας.

«Η απλή, μη λιπαρή ποικιλία περιέχει 18 γραμμάρια πρωτεΐνης σε μια μερίδα ¾ φλιτζάνι με 15% της ημερήσιας αξίας ασβεστίου καθώς και προβιοτικά που υποστηρίζουν το έντερο», τονίζει η διατροφολόγος

Συνέστησε επίσης να προσθέσετε φρούτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους και άλλα για γεύση και φυτικές ίνες. 

Γάλα σόγιας

Για όσους αναζητούν μια επιλογή πρωτεΐνης χωρίς γαλακτοκομικά, προτείνει το γάλα σόγιας, το οποίο μπορεί να είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης το πρωί.  Συνέστησε να επιμείνετε σε μια επιλογή χωρίς ζάχαρη εάν προσέχετε την πρόσληψη σακχάρου στο αίμα ή υδατανθράκων.

Μούρα

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή φαγητού για πρωινό, είναι οτιδήποτε περιλαμβάνει μούρα – ειδικά σμέουρα και βατόμουρα.

«Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες, οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα και μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη ασθενειών όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης και ο καρκίνος», υπογραμμίζει. Αυτοί οι δύο τύποι μούρων είναι οι υψηλότεροι σε φυτικές ίνες και ο ευκολότερος τρόπος για τις γυναίκες, συγκεκριμένα, να πάρουν την καθημερινή τους ποσότητα.

Η Tanya Freirich είναι εγγεγραμμένη διαιτολόγος διατροφολόγος με έδρα τη Charlotte της Βόρειας Καρολίνας. Αυτές είναι οι δικές της προτάσεις.

Αυγά

Η Freirich είπε ότι τα αυγά είναι μια εξαιρετική επιλογή πρωινού που μπορεί να είναι γεμάτη με πρωτεΐνη. «Είναι ένα ολόκληρο, μη επεξεργασμένο φαγητό που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και μπορεί να γίνει σε πολλές συνταγές», τονίζει. Είπε ότι τα αυγά περιλαμβάνουν επίσης βιταμίνες – βιταμίνη D, Β12 και Α, ασβέστιο, κάλιο, φυλλικό οξύ, χολίνη και άλλα.

Ολονύχτια βρώμη

Η βρώμη που παρασκευάζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας έχει αποκτήσει δημοτικότητα για την παρασκευή γευμάτων λόγω της απλότητας και των πλεονεκτημάτων για την υγεία.  «Η βρώμη συγκεκριμένα είναι μια φανταστική πηγή φυτικών ινών – του συγκεκριμένου τύπου που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού της χοληστερόλης και να ωφελήσει το μικροβίωμα του εντέρου μας», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι είναι εύκολο να προσαρμόσετε αυτή την επιλογή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας προσθέτοντας ξηρούς καρπούς, σπόρους και φρούτα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ