Τα χρέη του Elvis Presley λίγο πριν το τέλος

Σαν να βρισκόταν σε μία ανεξέλεγκτη μανία αυτοκαταστροφής, ο «Βασιλιάς του rock & roll», ο Elvis Presley, βρέθηκε υπερχρεωμένος δύο μόλις χρόνια πριν πεθάνει.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Έτσι λοιπόν στις 25 Νοεμβρίου του 1975, αναγκάσθηκε να δανεισθεί το ποσό των 350.000 δολαρίων από την National Bank of Commerce του Memphis. Και ως εγγύηση έβαλε υποθήκη την έπαυλή του, την θρυλική Graceland.

Αυτό ήταν το δυσάρεστο αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης των οικονομικών του και των υπερβολικών αγορών και δαπανών σε αεροπλάνα, αυτοκίνητα, γήπεδα αθλητισμού (racquetball), πανάκριβων κοσμημάτων και τεράστιας μισθοδοσίας σε υπεράριθμο προσωπικό.

Εκείνη την περίοδο το εισόδημα του Elvis ήταν μόλις 180.000 δολάρια για εμφανίσεις δύο εβδομάδων στο Las Vegas Hilton Hotel, τον Δεκέμβριο του 1975.

Νωρίτερα όμως είχε αγοράσει το αεροπλάνο στο οποίο είχε δώσει το όνομα της κόρης του “Lisa Marie” και το οποίο ήταν ένα Convair 880 αγορασμένο μεταχειρισμένο από την Delta Airlines. Ένα δεύτερο αεροπλάνο που το αγόρασε και το ονόμασε “Hound Dog ll”, από την γτνωστή επιτυχία του.

Το κλειστό γήπεδο, που έφτιαξε στην Graceland για να παίζει racquetball με τους φίλους του. Δεκατέσσερα αυτοκίνητα Cadillac, που αγόρασε σε μία μέρα από το κατάστημα “Μadison Cadillac”. Το σπίτι που αγόρασε στη διεύθυνση 1254 Old Hickory Road στο Memphis, για την φίλη του Linda Thompson. Μία Cadillac Seville, που αγόρασε για τον μάνατζέρ του Colonel Tom Parker και το τελευταίο του άλογο, που ονόμασε “Ebony’s Double”.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “‘Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ