Τα 6 βασικά παράπονα που έχουν οι γυναίκες από τους συζύγους τους, σύμφωνα με ειδικούς

Προβλήματα και καυγάδες υπάρχουν σε όλους τους γάμους. Ωστόσο σύζυγοι αποφεύγουν να μιλούν ανοιχτά για τα θέματα που έχουν. Πολλές φορές ο ένας σύντροφός δεν θέλει να πληγώσει τον άλλον ή αρνείται να δει τα προβλήματα.

Υπάρχουν, όμως, οι θεραπευτές ζευγαριών που ακούνε από πρώτο χέρι τα παράπονα και τις αφηγήσεις των συζύγων για τον δυστυχισμένο γάμο τους.

Συνήθως τα παράπονα των γυναικών αφορούν την συναισθηματική σύνδεση με τον σύζυγό τους και εστιάζονται σε έξι βασικά σημεία.

Τα 6 βασικά παράπονα που έχουν οι γυναίκες από τους συζύγους τους, σύμφωνα με ειδικούς

  • Δεν με ακούει
  • Δεν καταλαβαίνει πόσο σκληρά εργάζομαι
  • Θέλει απλά ερωτική επαφή
  • Δεν μου κάνει κοπλιμέντα για την εμφάνιση μου
  • Δεν έχει χρόνο για μένα ή τα παιδιά μας
  • Δεν με στηρίζει συναισθηματικά

Δεν με ακούει

Θεραπευτές συμφωνούν ότι αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά παράπονα που έχουν οι γυναίκες για τους συζύγους τους. Η επικοινωνία είναι απαραίτητη αλλά μπορεί εύκολα να χαθεί στην ρουτίνα ενός γάμου. Τότε δημιουργείται απογοήτευση και πολλές γυναίκες υποχρεώνονται να ρωτούν δύο και τρεις φορές το ίδιο πράγμα. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο γκρίνιας και μεγαλύτερης απογοήτευσης.

Δεν καταλαβαίνει πόσο σκληρά εργάζομαι

Πολλές φορές οι γυναίκες αισθάνονται αβοήθητες στον γάμο τους και ότι δεν έχουν την στήριξη του συζύγου τους. Ειδικά όταν οι γυναίκες έχουν απαιτητικές δουλειές, δύσκολα ωράρια και χρειάζεται να ανταποκριθούν στον ρόλο της μητέρας τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι ευθύνες είναι πολύ μεγάλες και οι γυναίκες βρίσκονται εγκλωβισμένες ανάμεσα σε έναν παραδοσιακό ρόλο που της θέλει να είναι ο βασικός πάροχος φροντίδας στο σπίτι και την οικογένεια και την καριέρα της.

Θέλει απλά ερωτική επαφή

Συχνά οι γυναίκες παραπονιούνται στους θεραπευτές ότι οι σύζυγοί τους θέλουν μόνο σεξ. Αυτό το αδιέξοδο δημιουργείται από την «αποσύνδεση» μεταξύ συντρόφων.

Όταν υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στους συντρόφους, οι άνδρες τείνουν να αναζητούν την ερωτική επαφή ως μέσο επανασύνδεσης με την σύντροφό τους. Ωστόσο, οι γυναίκες συχνά χρειάζονται μια συναισθηματική σύνδεση πριν μπορέσουν να νιώσουν την επιθυμία για σωματική σύνδεση.
Αυτό θα συνεχιστεί έως ότου οι δύο ξεπεράσουν αυτό το φράγμα αποσύνδεσης. «Αν θέλεις ερωτική επαφή τότε βοηθάει αν κάνεις πράγματα που της φτιάχνουν τη διάθεση. Και μία μικρή συμβουλή: Μπορεί να μην είναι τα ίδια πράγματα που σας βάζουν στη διάθεση», λέει η ψυχολόγος ζευγαριών από το Σικάγο, Theresa Herring.

Δεν μου κάνει κοπλιμέντα για την εμφάνιση μου

Πολλοί άντρες τείνουν να πέφτουν σε αυτήν την παγίδα της εμφάνισης. Συνήθως οι γυναίκες λένε ότι δεν θέλουν να της αγαπούν για την εμφάνιση τους αλλά για το πώς πραγματικά είναι ως άνθρωποι. Αυτό μπορεί να κάνει τους συζύγους να γίνονται λίγο «τεμπέληδες» όσον αφορά στα κοπλιμέντα για την εξωτερική εμφάνιση της συντρόφου τους.

Σύμφωνα με την ψυχολόγος και θεραπεύτρια, Polly Young-Eisendrath αυτή η κατάσταση δημιουργείται από το πρόβλημα επικοινωνίας των δύο πλευρών. Οι άντρες πρέπει να κάνουν κομπλιμέντα και οι γυναίκες πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρες όταν θέλουν την γνώμη του συζύγου για την εμφάνιση τους.

«Αν [μια γυναίκα] θέλει ο σύντροφός της να επαινεί την εμφάνισή της, τότε πρέπει να τον ενημερώσει. Μετά στρέψτε την προσοχή του σε ένα νέο χτένισμα, στολή ή ένα ζευγάρι παπούτσια. Μην τον δοκιμάζετε για το αν βλέπει ή όχι κάτι που είναι καινούργιο. Απλά ρωτήστε τον τι πιστεύει», λέει η ψυχολόγος.

Δεν έχει χρόνο για μένα ή τα παιδιά μας

Πολλές φορές σε παραδοσιακές οικογένειες που οι γυναίκες μένουν στο σπίτι με τα παιδιά και οι άντρες φέρνουν τα χρήματα στο σπίτι οι ψυχολόγοι ακούνε το κλασικό παράπονο ότι ο σύζυγος δεν έχει ποτέ χρόνο για την οικογένεια. Όταν επιστρέφει σπίτι από μία δύσκολη μέρα ο σύζυγος θέλει χρόνο μόνος του για να χαλαρώσει από την πίεση της δουλειάς. Αυτό κάνει τις γυναίκες να παραπονούνται. Ο χρόνος που χρειάζεται κάποιος για να αποσυμπιεστεί από το άγχος της δουλειάς είναι ζωτικής σημασίας. Γι’ αυτό οι σύζυγοί θα πρέπει να συμφωνήσουν πότε και κυρίως πώς θα γίνεται αυτή η χαλάρωση.

Δεν με στηρίζει συναισθηματικά

Αυτό είναι ένα αρκετά κοινό παράπονο, που προκαλείται από μια διακοπή της επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι. Πολλές φορές και οι δύο σύντροφοι στη σχέση αισθάνονται σαν να μην ακούγονται. Η σύζυγός είναι πάντα αναστατωμένη και γκρινιάζει επειδή οι ανάγκες της δεν ικανοποιούνται. Ο σύζυγος είναι πάντα απογοητευμένος, γιατί νιώθει ότι δεν μπορεί να την κάνει ευτυχισμένη. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται το ζευγάρι να αφιερώσει χρόνο και να μιλήσουν για τα προβλήματα και να επιχειρήσουν να συνδεθούν συναισθηματικά.

Επίλογος

Ο γάμος δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Όλα τα ζευγάρια χρειάζονται να χτίσουν μία σχέση που στηρίζεται στην ανοιχτή και ξεκάθαρη επικοινωνία. Ωστόσο υπάρχουν κοινά παράπονα που έχουν οι γυναίκες σε έναν δυστυχισμένο γάμο. Σε αυτή την περίπτωση οι ειδικοί συμβουλεύουν τους συντρόφους να μιλούν με ειλικρίνεια για τα προβλήματα και να προσπαθούν πάντα να διατηρήσουν την συναισθηματική επαφή τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ