Έλληνας της Δυτικής Όχθης στον ΑΝΤ1: «Περιμένουν πως εδώ θα γίνει η νέα Γάζα»

Η βία κλιμακώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Όχθης, όπου ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για πυρήνες της Χαμάς.

Ο Γιάννης Αναγνώστου, στέλεχος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, καταγράφει ως υπεύθυνος ψυχικής υγείας, την αγωνία των Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης, που ήδη βρίσκονται υπό μερικό αποκλεισμό. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νικόλα Βαφειάδη τόνισε:

«Οι Παλαιστίνιοι εδώ βλέπουν αυτό που συμβαίνει στους Παλαιστινίους στη Γάζα και περιμένουν να έρθει κάπως και η σειρά τους. Περιμένουν ότι η Δυτική Όχθη θα γίνει η καινούργια Γάζα, ότι θα έχουνε πλήρη αποκλεισμό και θα γίνει μια κάθετη κλιμάκωση της βίας. Επομένως υπάρχει πάρα πολλή αγωνία, υπάρχει πάρα πολλή ένταση, υπάρχει πάρα πολλή θλίψη και θυμός.

Την ίδια στιγμή το σύστημα υγείας στη Γάζα καταρρέει υπό το βάρος των βομβαρδισμών και των αλλεπάλληλων χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού.

Η ανθρωπιστική καταστροφή που ήδη συμβαίνει εκεί με τα 12 από τα 35 νοσοκομεία να μην λειτουργούν, με την έλλειψη, με το να μην υπάρχει ρεύμα, με τα… όλα αυτά τα βεβαρημένα νοσοκομεία να είναι ασφυκτικά γεμάτα με ανθρώπους με θέματα υγείας και ανθρώπους που προσπαθούν να βρουν άσυλο στα νοσοκομεία, νομίζω ότι μια χερσαία επίθεση θα αυξήσει την επικινδυνότητα για την ασφάλεια των ανθρώπων και φυσικά για την ασφάλεια των υπηρεσιών υγείας», δήλωσε ο Γιάννης Αναγνώστου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ