Τα 5 μικρά πράγματα που κάνουν οι σύζυγοι για να δείξουν την αγάπη τους

Είστε τρελά ερωτευμένοι και δεν θέλετε τίποτα περισσότερο από το να πείτε στην σύζυγο σας σας πόσο την λατρεύετε; Γνωρίζετε ήδη πόσο σημαντικό είναι να της λέτε ότι την αγαπάτε.

Αλλά εκτός από την προφορική επιβεβαίωσε χρειάζεται να της δείχνετε τακτικά πώς αισθάνεστε. Επίσης χρειάζεται να κάνετε προσπάθεια να βρίσκετε όλο και καλύτερους τρόπους για να δείχνετε τα αισθήματα σας.

Παρακάτω θα διαβάσετε τα 5 μικρά πράγματα που κάνουν οι σύζυγοι για να δείξουν την αγάπη τους, χωρίς να πουν ούτε μία λέξη.

Τα 5 μικρά πράγματα που κάνουν οι σύζυγοι για να δείξουν την αγάπη τους

  • Ακούν και δεν προσπαθούν να την αλλάξουν
  • Προβλέπουν τις ανάγκες της
  • Δείχνουν προσοχή στην σύντροφο τους
  • Της κρατούν το χέρι
  • Έχουν μάθει την «γλώσσα» της αγάπης

Ακούν και δεν προσπαθούν να την αλλάξουν

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ανδρών είναι ότι θέλουν να φτιάχνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύντροφοι τους.

Δώστε τους ένα πρόβλημα και αυτό που θέλουν να κάνουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι να το διορθώσουν. Δυστυχώς, οι γυναίκες δεν θέλουν να τις αλλάξει κάποιος. Θέλουν να τις ακούνε. Θέλουν να τις αναγνωρίζουν. Θέλουν να ξέρουν ότι ο άντρας τους τις ακούει, τις βλέπει και καταλαβαίνει τι περνούν.

Έτσι, την επόμενη φορά που η γυναίκα σας θα κάθεται στον καναπέ και θα νιώθει θλίψη, ρωτήστε την τι συμβαίνει και στη συνέχεια ακούστε τι σας λέει. Πείτε της ότι ακούτε και ότι λυπάστε πολύ.

Στη συνέχεια ρωτήστε τι χρειάζεται από εσάς. Μην της δίνετε συμβουλές. Απλά ρωτήστε τι χρειάζεται. Αυτό μπορεί να φαίνεται πολύ απλό, αλλά είναι αυτό που οι γυναίκες θέλουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, να έχουν κάποιον να τις καταλαβαίνει χωρίς να προσπαθεί να τις διορθώσει.

Προβλέπουν τις ανάγκες της

Πολλές γυναίκες που είναι δυστυχισμένες στην σχέση τους είναι επειδή αναμένουν οι σύζυγοι ή οι σύντροφοι τους να προβλέπουν τις ανάγκες τους. Πολλοί άντρες απλά δεν ξέρουν πώς να το κάνουν αυτό.

Τι σημαίνει, λοιπόν, να προβλέπετε τις ανάγκες της γυναίκας σας; Πολύ απλά να δίνετε προσοχή και να αναλαμβάνετε δράση. Για παράδειγμα μπορεί να κοιμάστε με επιπλέον κουβέρτες στο κρεβάτι. Μπορεί αφού πλύνετε τα δόντια σας και πάτε να ξαπλώσετε να διαπιστώσετε ότι ο σύντροφος σας έχει βάλει τις κουβέρτες στην δική σας πλευρά του κρεβατιού.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι βέβαιο ότι η σύντροφος σας θα εισπράξει την αγάπη σας. Μπορεί να είναι μία μικρή λεπτομέρεια της καθημερινότητας. Ωστόσο δείχνετε προσοχή και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο από την σύντροφο σας.

Δείχνουν προσοχή στην σύντροφο τους

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είπατε στη γυναίκα σας πόσο όμορφη είναι; Πότε ήταν η τελευταία φορά που είπατε στη γυναίκα σας πόσο σπουδαία μαμά είναι ή πόσο πολύ την αγαπάτε;

Υποθέτετε ότι δεν χρειάζεται να λέτε αυτά τα πράγματα επειδή εκείνη τα ξέρει; Αν το νομίζετε αυτό τότε κάνετε μεγάλο λάθος. Οι γυναίκες έχουν ανάγκη να τις προσέχουν. Έχουν ανάγκη να ξέρουν ότι τις βλέπετε και παρατηρείται τον τρόπο που συμπεριφέρονται.

Πιθανότατα εξακολουθείτε να σκέφτεστε: «Αγαπώ τη φίλη ή τη γυναίκα μου και είναι καταπληκτική». Ωστόσο μπορεί να ξεχνάτε να της το λέτε. Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία που μπορείτε για να παρατηρήσετε τη γυναίκα σας. Πείτε της τα καταπληκτικά πράγματα που την βλέπετε να κάνει και ότι την αγαπάτε πάρα πολύ. Αν θέλετε να δείξετε στη γυναίκα σας ότι την αγαπάτε, κάντε την να νιώσει ότι την βλέπετε.

Της κρατούν το χέρι

Οι γυναίκες λατρεύουν να κρατιούνται από το χέρι. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να περπατάτε στο δρόμο κρατώντας το χέρι του άντρα σας καθώς προχωράτε. Εκείνη η μακρινή στιγμή, όταν ένα αγόρι έπιασε το χέρι της στον κινηματογράφο, ήταν η πρώτη στιγμή που η γυναίκα σας έμαθε πώς είναι να νοιάζεται.

Το να κρατάτε το χέρι σας φαίνεται πολύ μικρό πράγμα, αλλά για τις γυναίκες, μπορεί να είναι πιο οικείο από το να είστε σωματικά. Η σωματική επαφή – χωρίς να περιμένουμε κάτι περισσότερο – μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστές και αγαπημένες και πολύ πιο πιθανό να θέλουμε να δώσουμε περισσότερα.

Την επόμενη φορά που θα περπατήσετε με τη γυναίκα σας, πλησιάστε και πιάστε το χέρι της. Αν το κάνετε αυτό, μπορείτε να δείξετε στη γυναίκα σας ότι την αγαπάτε με έναν πολύ απλό τρόπο.

Έχουν μάθει την «γλώσσα» της αγάπης

Σύμφωνα με τον Gary Chapman στο βιβλίο του, με τίτλο: «Οι πέντε γλώσσες της αγάπης» υπάρχουν πέντε τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι εκφράζουν και λαμβάνουν αγάπη.

Οι 5 γλώσσες αγάπης είναι οι εξής:

  • Ποιοτικός χρόνος
  • Σωματικό άγγιγμα
  • Λόγια επιβεβαίωσης
  • Πράξεις που παρέχουν υπηρεσίες στον άλλον
  • Προσφορά δώρων

Για κάθε άτομο, μία από αυτές τις χειρονομίες είναι αυτό που τον κάνει να αισθάνεται περισσότερο αγαπημένος. Όταν ένας σύντροφος προσπαθεί να τους δείξει την αγάπη του αλλά χρησιμοποιεί μία διαφορετική γλώσσα τότε οι γυναίκες δεν αισθάνονται ότι τις αγαπούν. Έτσι, αν θέλετε να γίνετε καλύτερος σύζυγος ή καλύτερος φίλος, βρείτε τη γλώσσα αγάπης της γυναίκας σας.

Προσπαθήστε να ακούσετε

Εάν θέλετε να γίνετε καλύτεροι σύντροφοι ή σύζυγοι είναι καλό να κάνετε μία προσπάθεια να ακούσετε την γυναίκα σας χωρίς να προσπαθήσετε να τη διορθώσετε ή να προβλέψετε τις ανάγκες της. Να τη βλέπετε και να της κρατάτε το χέρι.

Μην λέτε απλά «σ’αγαπώ». Δείξτε την αγάπη σας με κάποια από τα παραπάνω απλά πράγματα. Θα την κάνετε να νιώσει ότι την αγαπάτε και αυτό θα κάνει την σχέση σας πιο δυνατή και θα σας κάνει και τους δύο ευτυχισμένους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ