ΑΠΘ: «Ουδεμία εμπλοκή της Πρυτανικής αρχής στην επέμβαση για την εκκένωση του κτιρίου της Νομικής»

Την μη εμπλοκή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην επέμβαση της Αστυνομίας, για την εκκένωση της Νομικής Σχολής, που έλαβε χώρα το πρωί, καθώς διαπιστώθηκαν αξιόποινες πράξεις, ξεκαθαρίζει η Πρυτανεία του ΑΠΘ με ανακοίνωση της.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι καταβάλλεται αγώνας για να επέλθουν όλες οι πανεπιστημιακές λειτουργίες σε καθεστώς κανονικότητας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η Πρυτανική Αρχή του ΑΠΘ ουδεμία εμπλοκή είχε στην επέμβαση που έγινε για την εκκένωση του κτιρίου της Νομικής Σχολής. Εδώ και δυο χρόνια, με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ, δεν απαιτείται άδεια ή και κλήση από τις πρυτανικές αρχές προς τις δημόσιες αρχές για να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου, όταν οι τελευταίες διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις. Η επέμβαση στο κτίριο της Νομικής Σχολής φαίνεται να έγινε σε αυτό το πλαίσιο.

Είναι αυτονόητο ότι αποβλέπουμε και αγωνιζόμαστε να επανέλθουν όλες οι πανεπιστημιακές λειτουργίες σε καθεστώς κανονικότητας. Για να διαφυλάξουμε το αγαθό της κοινωνικής ειρήνης επιθυμούμε, όμως, η επαναφορά αυτή να γίνεται με αποτελεσματικό τρόπο που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιομορφίες της περίστασης και την υφιστάμενη κατάσταση στα πανεπιστήμια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ