Σπυράκια: 5 φυσικοί τρόποι για να καθαρίσει το πρόσωπό σας

Και ποιος δεν θέλει καθαρή και υγιή επιδερμίδα χωρίς ενοχλητικά σπυράκια.

Τα τελευταία χρόνια τείνει να κυριαρχήσει η τάση vegan skincare με πολλές εταιρείες καλλυντικών να στρέφονται σε φυσικά συστατικά που κάνουν θαύματα.

Μερικά από αυτά υπάρχουν στην κουζίνα κάθε σπιτιού και δεν χάνετε τίποτα με μία δοκιμή.

1. Μέλι

Το μέλι θεωρείται φυσικό αντιβακτηριδιακό και ανέκαθεν αποτελούσε συστατικό σε καλλυντικά και συνταγές ομορφιάς. Έχει διαπιστωθεί ότι επιταχύνει την επούλωση των σημαδιών που αφήνουν τα σπυράκια.

Σε μια μπατονέτα βάλτε λίγο μέλι και περάστε τη μεμονωμένα σε κάθε σπυράκι. Αφήστε το όσο περισσότερο μπορείτε προκειμένου να δράσει (ιδανικά το βράδυ) και έπειτα καθαρίστε το πρόσωπο με το cleanser που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο και χλιαρό νερό.

2. Λεμόνι

Ο χυμός του λεμονιού θεωρείται ιδανικός για τα λιπαρά δέρματα με διεσταλμένους πόρους. Έχει αντιμικροβιακές και λευκαντικές ιδιότητες ενώ φωτίζει άμεσα τον τόνο της επιδερμίδας.

Το βράδυ, μετά τον απαραίτητο καθαρισμό της επιδερμίδας, βουτήξτε μια μπατονέτα σε χυμό λεμονιού και περάστε τη στην προβληματική περιοχή. Χρειάζεται προσοχή γιατί τα συστατικά του λεμονιού κάνουν την επιδερμίδα φωτοευαίσθητη γι’ αυτό καλό θα ήταν είτε να αποφύγετε τον ήλιο είτε χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

3. Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο λέγεται πως κάνει θαύματα στην επιδερμίδα μειώνοντας τις κοκκινίλες από τα σπυράκια. Επιπλέον, απομακρύνει αποτελεσματικά τη λιπαρότητα και χάρη στις αντιμυκητιακές του ιδιότητες βοηθά στην πρόληψη της ακμής.

-Εφαρμογή

Αναμείξτε μία κουταλιά τσαγιού μηλόξυδο με δύο κουταλιές της σούπας νερό και απλώστε το μείγμα τοπικά πάνω στην προβληματική περιοχή με μια μπατονέτα.

4. Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι το πολυεργαλείο του νοικοκυριού. Όσον αφορά τα σπυράκια, η μαγειρική σόδα φαίνεται ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες, αφού έχει διαπιστωθεί πως τα μαραίνει γρήγορα. Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας με δύο νερό και απλώστε το μείγμα τοπικά. Δεν ενδείκνυται για τις πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες.

5. Σκόρδο

Το σκόρδο είναι πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της ακμής και των σπυριών καθώς έχει αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Μπορείτε να κόψετε μια σκελίδα σκόρδου στη μέση και να την τρίψετε πάνω στα σπυράκια. Μετά από 5-7 λεπτά ξεπλένετε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό. Εναλλακτικά μπορείτε να πολτοποιήσετε μία σκελίδα σκόρδο και να εφαρμόσετε τοπικά πάνω στα σπυράκια. Αφού αφήσετε να δράσει για περίπου 20 λεπτά ξεβγάζετε με άφθονο χλιαρό νερό.

*Για προβλήματα ακμής συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ