Dentist Pass: Έρχεται το voucher για δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο – Όλες οι λεπτομέρειες

Έρχεται το voucher  “Dentist Pass ” που θα περιλαμβάνει δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά ηλικίας 6 ετών έως 12 ετών.

Dentist pass: Δωρεάν εξετάσεις στον οδοντίατρο για παιδιά από 6 έως 12 ετών – Οι δικαιούχοι

Το μέτρο αυτό αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μετά το Πάσχα και λίγο πριν από τις εκλογές και το κάθε voucher που θα ενεργοποιείται θα ισχύει για 6 μήνες.  Στην πράξη το Dentist Pass θα λειτουργεί ως εξής: Οι γονείς θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους, κάνοντας  χρήση του voucher Dentist Pass. Αυτό θα είναι μία ψηφιακή κάρτα την οποία θα προμηθεύονται  οι γονείς μετά την αίτηση που θα υποβάλουν σε ειδική πλατφόρμα στο gov.gr.

Dentist Pass: Πώς θα χορηγείται το voucher –  Βήμα βήμα η διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς για να λάβουν το voucher “Dentist Pass” θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

Ένας από τους δύο γονείς θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος.

Μετά η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων.

Το πρόγραμμα

Το δωρεάν οδοντιατρικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται:

  • Φθορίωση δοντιών
  • Καθαρισμός
  • Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού
  • Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς

Οι αμοιβές των οδοντιάτρων

Σε αυτό το νέο δίκτυο παροχής υπηρεσιών θα μπορούν να συμμετάσχουν οι   ενδιαφερόμενοι οδοντίατροι με την προϋπόθεση όμως ότι θα έχουν POS καταχωρημένο. Κατά την επίσκεψη θα χρεώνεται η κάρτα του ασθενούς και ο οδοντίατρος θα εισπράττει άμεσα τα χρήματα για την επίσκεψη χωρίς υποβολές ή άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Σημειώνεται δε πως στα 40 ευρώ θα ορίζεται το ποσό που θα εισπράττουν οι οδοντίατροι για κάθε παιδί.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ