Βενιζέλος: Δεοντολογική γελοιότητα να αναφέρουν ότι είμαι υποψήφιος Πρωθυπουργός

«Η πρόταση Ανδρουλάκη είναι λογική στο θεμέλιό της» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «ουσιαστικά αυτό που λέει ο κ. Ανδρουλάκης είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας και μάλιστα με το πρώτο κόμμα γιατί χωρίς το πρώτο κόμμα ούτε αριθμητικά, ούτε θεσμικά, ούτε πολιτικά μπορεί να γίνει κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κ. Μητσοτάκης δεν νομίζω ότι θέλει να είναι Πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό θα επιδιώξει την αυτοδυναμία. Μπορεί να μην προκύψει αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική οπότε πρέπει να ζητήσει τη συνεργασία του τρίτου κόμματος που έχει απορρίψει και λοιδωρήσει».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «έφτασε μια μικρή εταιρεία δημοσκοπήσεων – κάνοντας τη μεγαλύτερη μεθοδολογική και δεοντολογική γελοιότητα– να απευθύνει ερώτημα εάν το εκλογικό σώμα θέλει για πρωθυπουργό εμένα. Αν ήθελα εγώ να διεκδικήσω την πρωθυπουργία θα έθετα σε κίνδυνο την πορεία της χώρας όταν η χώρα ήταν με το ένα πόδι στον λάκκο και με το άλλο στο γκρεμό. Δεν προέταξα ποτέ καμία επιδίωξη αξιώματος και υποτάχτηκα στις ανάγκες της χώρας. Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτοί που λένε ότι εγώ δια αντιπροσώπου θα διεκδικούσα την πρωθυπουργία».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι αν ήθελε να διεκδικήσει έναν τέτοιον ρόλο, θα το έκανε ευθέως και «όχι δια αντιπροσώπου». Εξήγησε, επιπλέον, ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν επιλέγουν πρωθυπουργούς με τα δικά του χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση, οι αρχηγοί των κομμάτων είναι ισχυροί λέγοντας, ότι «η κυβέρνηση εξαρτάται από την κυβερνητική πλειοψηφία, αν δεν την έχεις δεν λαμβάνεις αποφάσεις, δεν έχεις πραγματική νομιμοποίηση», υπονοώντας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις προκρίνεται ένα πρόσωπο «χαμηλών τόνων».

Παρόλα αυτά, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως «αν τα κόμματα στραφούν σε εμένα και μου ζητήσουν να είμαι πρωθυπουργός στηρίζοντας τις επιλογές μου στην Βουλή τότε ναι, θα τους διευκολύνω. Αλλά αυτή η προσέγγιση, μου φαίνεται “παιδιάστικη” και δεν νομίζω ότι θα γίνει».

«Είναι εντολοδόχοι πρωθυπουργοί οι τρεις αρχηγοί», είπε για τους όρους του Νίκου Ανδρουλάκη για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, παρέχοντας πλήρη στήριξη στην πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη. Τέλος έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για «συνταγματικό ατόπημα», αφού – όπως είπε – απορρίπτει το ενδεχόμενο της διερευνητικής εντολής και κάνει λόγο για δεύτερες εκλογές. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση καταστρατηγεί το Σύνταγμα, λέγοντας ότι θα επιστρέψει την διερευνητική εντολή και με περισσό θράσος λέει ότι θα πάει κατευθείαν σε δεύτερες εκλογές, αλλά και σε τρίτες και σε τέταρτες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ