Πώς να φτιάξετε ντοματόσουπα για λαμπερό δέρμα τον χειμώνα – Η απλή και γρήγορη συνταγή

Αυτή η κρεμώδης ντοματόσουπα είναι εύκολη, ανακουφιστική και έχει πλούσιο γευστικό προφίλ. Παρακολουθήστε το εύκολο βίντεο και θα λαχταρήσετε ένα μπολ ντοματόσουπα σε συνδυασμό με ένα σάντουιτς με ψητό τυρί στη σχάρα. Οι σούπες είναι ιδανικές για τον χειμώνα και αυτό που μπορεί να μην ξέρατε είναι ότι κάνουν καλό στο δέρμα σας χάρη στο λυκοπένιο που περιέχει.

Μπορείτε να κάνετε αυτή τη σούπα ντομάτας κρεμώδη ή με πιο χοντρά κομμάτια, αν προτιμάτε.

Η προσθήκη παρμεζάνας και μόλις 1/2 φλιτζάνι κρέμα εκτοξεύει τη συνταγή. Είναι επίσης μια γρήγορη και εύκολη σούπα 30 λεπτών που διατηρείται καλά στο ψυγείο.

Υλικά για την ντοματόσουπα

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια σούπα με βάση την ντομάτα, είναι σημαντικό να αντισταθμίσετε την οξύτητα με μερικά βασικά συστατικά. Χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό κρέμας γάλακτος, παρμεζάνας, και λίγη ζάχαρη για να ισορροπήσουμε τη σούπα.

Πώς να φτιάξετε την σούπα

  1. Σοτάρετε τα αρωματικά – ζεστάνετε μια κατσαρόλα. Λιώνουμε σε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν (10-12 λεπτά). Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε άλλο ένα λεπτό.
  2. Φτιάξτε τη βάση της σούπας ντομάτας – ανακατέψτε δύο κουτάκια θρυμματισμένες ντομάτες με το χυμό τους, το ζωμό κοτόπουλου, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, τη ζάχαρη και το μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε εν μέρει και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε εάν θέλετε – χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ στην κατσαρόλα
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα – ανακατέψτε την παχύρρευστη κρέμα και την τριμμένη παρμεζάνα. Ξαναβράζετε και αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται.
  5. Σερβίρουμε – ρίχνουμε σε ζεστά μπολ και γαρνίρουμε με περισσότερη παρμεζάνα και βασιλικό.

Πώς να σερβίρετε τη σούπα ντομάτας

Exit mobile version