Πέντε νόστιμα γλυκά για διαβητικούς

Το επιδόρπιο δεν χρειάζεται να είναι απαγορευμένη λέξη για όσους πάσχουν από διαβήτη. Οι διαβητικοί μπορούν να καταναλώσουν γλυκά που βασίζονται σε σύνθετους υδατάνθρακες, όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης που περιέχουν υγιή για την καρδιά επίπεδα νατρίου και κορεσμένων λιπαρών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα odiavitismou.gr, συνταγές όπως τα μπισκότα σοκολάτας χωρίς αλεύρι και το ελληνικό γιαούρτι με φράουλα-σοκολάτα μπορούν να κάνουν την μέρα σας πιο «γλυκιά» ενώ εκπληρώνετε τους διατροφικούς σας στόχους.

Διαβητικοί: Πέντε ιδέες για νόστιμα γλυκά

Μαύρη σοκολάτα

Όταν την απολαμβάνετε με μέτρο, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να είναι ένας υγιεινός και νόστιμος τρόπος για να ικανοποιήσετε την επιθυμία για γλυκό. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φλαβονοειδή, ένα είδος φυτικής ένωσης που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αντίστασης στην ινσουλίνη και στην προστασία από καρδιακά προβλήματα για άτομα με διαβήτη τύπου 2. Επιπλέον, έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, υδατάνθρακες και θερμίδες από τη σοκολάτα γάλακτος, με μόλις 13 γραμμάρια υδατανθράκων σε κάθε μερίδα 28 γραμμαρίων.

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο χαμηλών υδατανθράκων

Τα μπισκότα φυστικοβούτυρου χωρίς ζάχαρη και χαμηλών υδατανθράκων είναι μια εξαιρετική υγιεινή απόλαυση. Συνταγές μπορείτε να βρείτε διάφορες, ωστόσο η παρακάτω από το diabetesstrong.com είναι απλή και με 5 μόνο υλικά.

 

Cheesecake με πρωτεΐνη

Φτιάξτε αυτό το υγιεινό cheesecake με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες για να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας για cheesecake χωρίς να εξαντλήσετε τις θερμίδες μιας ολόκληρης εβδομάδας. Είναι απλό, νόστιμο και έχει μόνο 6 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά μερίδα.

Βρείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ

Μους βατόμουρου και μπανάνας

Αυτή η μους βατόμουρου και μπανάνας είναι το τέλειο σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και έχει μια παχιά μεταξένια υφή (όπως η παχιά σαντιγί) χωρίς κανένα από τα ανθυγιεινά συστατικά που συνήθως βρίσκεται σε οτιδήποτε τόσο καλό όσο αυτό.

Βρείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ

Muffins κολοκύθας και βατόμουρου

Τα υγιεινά μάφιν κολοκύθας με βατόμουρο έχουν τόσο υπέροχη γεύση που κανείς δεν θα πιστέψει ότι είναι στην πραγματικότητα με χαμηλούς υδατάνθρακες, χαμηλά λιπαρά και χωρίς ζάχαρη…

Βρείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ