Οπτική ψευδαίσθηση: Βρείτε την μέλισσα που έχει τρυπώσει στο υπνοδωμάτιο σε 10 δευτερόλεπτα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία νέα οπτική ψευδαίσθηση που σας καλεί να βρείτε την μέλισσα μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο.  Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι εικόνες που μπερδεύουν το μυαλό μας και κάνουν κόλπα με τα μάτια μας. Είναι όμως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δοκιμάσετε, την όραση, την αντίληψη και την παρατηρητικότητά σας.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο όσοι έχουν τέλεια όραση μπορούν να βρουν τον σκύλο σε 15 δευτερόλεπτα

Θέλετε να δοκιμάσετε λοιπόν τις δεξιότητές σας;

Στην φωτογραφία βλέπετε μία κοπέλα να κοιμάται στην κρεβατοκάμαρά της. Φαίνεται ήρεμη και γαλήνια. Είναι σχεδόν χαμογελαστή. Μάλλον δεν γνωρίζει ότι στο δωμάτιο έχει τρυπώσει μία μέλισσα.  Ο χώρος είναι γεμάτος με αντικείμενα και η διακόσμηση είναι υπερβολική.  Η πρόκληση για τους αναγνώστες είναι να βρουν την μέλισσα που είναι κρυμμένη κάπου στο δωμάτιο, μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Οπτική ψευδαίσθηση για δυνατούς λύτες: Μπορείτε να βρείτε το κράνος μέσα σε 30 δευτερόλεπτα;

Αυτό θα είναι ένα καλό τεστ για να τεστάρετε την όρασή σας. Ο χρόνος σας ξεκινά τώρα!

Ελέγξτε προσεκτικά την εικόνα. Δείτε κάθε γωνία της.

Έχετε εντοπίσει τη μέλισσα; Τα άτομα με αετίσια όραση μπορούν να εντοπίσουν τη μέλισσα πιο γρήγορα από άλλους.

Ο χρόνος τελειώνει. Βιαστείτε.

Bright Side

Και…

ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.  Σταματήστε να ψάχνετε τώρα! Συγχαρητήρια σε όσους εντόπισαν τη μέλισσα.  Έχετε κορυφαίες δεξιότητες παρατήρησης.

Η λύση για την οπτική ψευδαίσθηση

Παρακάτω θα δείτε την λύση σε περίπτωση που κάποιοι από εσάς δεν κατάφεραν να βρουν το έντομο. Πριν από αυτό όμως διαβάστε πού βοηθούν οι οπτικές ψευδαισθήσεις.

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου. Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού και ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά.

Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Ακολουθεί η λύση.

Η μέλισσα βρίσκεται κρυμμένη στην αριστερή πλευρά της εικόνας, πίσω από τον καθρέφτη που είναι πάνω στο γραφείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ