Ο πατέρας της έχασε τα χρήματα για τις σπουδές της στον τζόγο – «Τώρα μου ζητάει λεφτά για να τον σώσω αλλά δεν πρόκειται να τα δώσω»

Η γυναίκα της ιστορίας έχει προσπαθήσει πολύ για να φτάσει στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα. Αν και πιέζεται οικονομικά, κάνει ό, τι μπορεί να για σταθεί στα πόδια της, έπειτα από πολλά χρόνια ατυχιών και δυσκολιών.

Ανησυχεί για τη μητέρα της – «Ο σύντροφός της θέλει να του δανείσει όλες τις οικονομίες της, αλλά δεν θέλει να την παντρευτεί»

Όχι επειδή η ίδια δεν είχε φιλοδοξίες, αλλά επειδή ο άνθρωπος που υποτίθεται πως θα την προστάτευε και θα στήριζε το μέλλον της, ο πατέρας της, της το στέρησε κρυφά. Τώρα την παίρνει τηλέφωνα, όχι για να ζητήσει συγγνώμη, αλλά για βοήθεια.

Όσο εκείνη σκέφτεται τι πρέπει να κάνει, μια σκέψη κυριαρχεί στο μυαλό της: “Πως είναι υποχρεωμένη να σώσει κάποιον που υπονόμευσε το μέλλον της χωρίς ποτέ να ζητήσει συγγνώμη;”.

Παραιτήθηκε από τη δουλειά για να φροντίζει το παιδί και ανακάλυψε ότι ο σύντροφός της την απατά – «Όταν του το είπα, έφυγε από το σπίτι – Δεν έχω οικονομίες στην άκρη»

“Έμαθα τυχαία ότι σπατάλησε την κληρονομιά της μητέρας μου στον τζόγο”

Η 28αχρονη γυναίκα, μόλις αποφοίτησε από τις σπουδές της και κατάφερε να βρει μια κανονική δουλειά. Ζει μόνη της, πιέζεται οικονομικά αλλά, καταφέρνει να τα βγάλει πέρα.

Πριν από μία εβδομάδα, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον πατέρα της, ο οποίος της είπε πως έχασε τη δουλειά του. Τον είχε παρασύρει το συναίσθημα και δεν ήταν σίγουρος αν θα κατάφερνε να πληρώσει τους λογαριασμούς και το ενυπόθηκο δάνειο.

Τσακώθηκε με την θετή κόρη της για την περιουσία – «Δεν πρόκειται να μείνει στο σπίτι μας αν δεν ζητήσει συγγνώμη»

Ουσιαστικά, της ζητούσε χρήματα, αλλά εκείνη δεν προσφέρθηκε να του τα δώσει. “Όταν ήμουν 17 χρονών, ανακάλυψα πως το ποσό που είχε αφήσει η μητέρα μου για να σπουδάσω, είχε εξαφανιστεί”, εξηγεί η κοπέλα.

“Η μητέρα μου πέθανε όταν εγώ ήμουν 13 χρονών. Άφησε ένα αξιοπρεπές ποσό για να σπουδάσω. Όπως όλα δείχνουν, ο πατέρας μου είχε πρόσβαση σ’ αυτό και το εξάντλησε. Αργότερα, από έναν φίλο, ανακάλυψα πως το είχε ξοδέψει στον τζόγο”.

“Πιέστηκα πολύ για να σπουδάσω με τις δικές μου δυνάμεις”

“Πόκερ, στοιχήματα στο ίντερνετ κλπ. Ποτέ δεν μου είπε την αλήθεια από μόνος του. Απλώς, μου έλεγε πως δυσκολεύεται οικονομικά και πως πρέπει να πληρώσει λογαριασμούς. Για όλα αυτά, εγώ χρειάστηκε να πάρω πολλά δάνεια, να δουλέψω σε πολλές δουλειές όσο ακόμη σπούδαζα και να χάσω ευκαιρίες που είχαν οι συμφοιτητές μου”.

Ο πατέρας της ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη και, μέχρι σήμερα, συμπεριφέρεται λες και εκείνη πρέπει να έχει κατανόηση και συμπόνοια απέναντί της.

Η γυναίκα αποφοίτησε, σύμφωνα με την ίδια αρκετά αργά, αφού αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές της αρκετές φορές, καθώς δεν είχε πάντα να χρήματα για να πληρώνει τα δίδακτρα.
Έτσι, πήρε με πολύ κόπο το πτυχίο της ενώ ο πατέρας της δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πατέρας της ζήτησε να της δανείσει χρήματα και εκείνη είπε πως είχε ξοδέψει πολλά για να αποπληρώσει τα χρέη του. Έτσι, εφόσον μόλις που κατάφερε να ορθοποδήσει, ήταν αδύνατον να του δανείσει.

“Σώπασε και του είπα πως, δεν είμαι αχάριστη για όσα έκανε για εμένα. Εξακολουθεί να είναι ο πατέρας μου και να παλεύει”, συμπλήρωσε η γυναίκα. “Πραγματικά όμως, αισθάνομαι ότι με πήγε πολύ πίσω στη ζωή μου και, μόλις τώρα καταφέρνω να ξανασηκωθώ”.

“Τελικά, είμαι η κακιά της ιστορίας που υπερασπίζομαι την απόφασή μου να μην τον βοηθήσω επειδή στο παρελθόν μου στέρησε τα χρήματα για τις σπουδές μου;”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK