Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις τον δρόμο; Είναι από τους πιο γνωστούς

Πιστεύεις ότι γνωρίζεις καλά την Αθήνα; Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι ξέρεις τα πάντα για την πρωτεύουσα της χώρας. Κοιτώντας παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Αθήνας θα συνειδητοποιήσεις πόσο διαφορετικές ήταν οι συνοικίες, οι μεγάλοι και πολυσύχναστοι δρόμοι, ακόμα και ορισμένα εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας.

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την οδό; Έχεις περάσει σίγουρα από εκεί

Ακόμα κι αν μένεις πολλά χρόνια στην πόλη ή έχεις γεννηθεί σε αυτή, μπορεί να δυσκολευτείς να αναγνωρίσεις δρόμους και χαρακτηριστικά κτίρια της πόλης, αν δεις πως έμοιαζαν πριν από 50 ή 100 χρόνια.

Μία τέτοια φωτογραφία είναι και η παρακάτω. Σήμερα είναι ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αν μένεις στην Αθήνα θα την έχεις επισκεφθεί.

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις τον δρόμο; Είναι από τους πιο γνωστούς

Μπορείς να αναγνωρίσεις ποια πολυσύχναστη οδός φαίνεται στη φωτογραφία;

– Πανεπιστημίου
– Πατησίων
– Αθηνάς

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την οδό; Έχεις περάσει 100% από εκεί

Δείτε καλά την φωτογραφία. Σας θυμίζει κάτι;

Η λύση στο κουίζ για την παλιά Αθήνα

Στην φωτογραφία φαίνεται η οδός Αθηνάς και η αγορά. Η εικόνα έχει τραβηχτεί το 1937 από τον Willy Pragher και ανήκει στα αρχεία Freiburg.

Η οδός Αθηνάς αποτελεί έναν από τους κεντρικούς δρόμους στην καρδιά της πόλης της Αθήνας, ο οποίος ενώνει το Μοναστηράκι με την Ομόνοια, διερχόμενος από την Πλατεία Κοτζιά και το παλιό Δημαρχείο της Αθήνας, καθώς και την Πλατεία Καραμάνου. Ο δρόμος διέρχεται επίσης μπροστά από την Δημοτική Αγορά των Αθηνών (Βαρβάκειος αγορά) και το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Έχει μήκος σχεδόν ενός χιλιομέτρου.

Η οδός ασφαλτοστρώθηκε για πρώτη φορά κατά τον 19ο αιώνα, ενώ μοντέρνα κτίρια ξεκίνησαν να κατασκευάζονται κατά τη δεκαετία του 1950. Αργότερα προστέθηκε φωτισμός και φωτεινοί σηματοδότες. Η οδός χαράκτηκε από τους αρχιτέκτονες Κλεάνθη και Σάουμπερτ το 1834.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ