Μήνυμα Ιμάμογλου σε Ερντογάν: Εάν συνεχίσεις έτσι, η πολιτική σου ζωή θα συντομεύσει

Μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η πολιτική του ζωή θα συντομευτεί, εάν συνεχίσει να ενεργεί με τον ίδιο τρόπο, έστειλε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Εάν ο Ερντογάν δεν λάβει το μήνυμα των ψηφοφόρων και συνεχίσει να κάνει τα ίδια η πολιτική του ζωή θα συντομευτεί. Είναι στο χέρι του», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ιμάμογλου στους Financial Times.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, ο Εκρέμ Ιμάμογλου ανέφερε, ακόμη για τον Τούρκο πρόεδρο ότι «εάν δεν εγκαταλείψει την πολιτική, όπου η βούληση ενός και μόνου ατόμου κυριαρχεί στο κράτος, θα πρέπει να ανησυχεί για το πολιτικό του μέλλον».

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης «έχει μετατραπεί σε καθεστώς, ένα σύστημα στο οποίο ακόμη και ο διευθυντής ενός ιδρύματος στην Κωνσταντινούπολη δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει εξουσία του χωρίς πολιτική οδηγία. Είναι μια κρατική δομή που αντανακλά τη βούληση ενός και μόνο ανθρώπου».

«Μπορούμε να το ονομάσουμε αυτό ένα αυταρχικό καθεστώς σε εισαγωγικά. Αλλά νομίζω ότι αυτές οι εκλογές τελικά καταδίκασαν και απέρριψαν όλη αυτή τη μέθοδο, όλη αυτή την πρακτική», συμπλήρωσε ο Ιμάμογλου.

Σχετικά με τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε ότι «αυτές δεν ήταν ποτέ απλώς εκλογές στην Κωνσταντινούπολη. Μετατράπηκαν σε εκλογές στις οποίες ο ενεπλάκη ο πρόεδρος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ