Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την οδό; Έχεις περάσει σίγουρα από εκεί

Πιστεύεις πως ξέρεις καλά την Αθήνα; Βασικά μπορεί να την γνωρίζεις, αλλά όχι και τόσο καλά. Ή μάλλον μπορεί να μην την… αναγνωρίζεις, καθώς η παλιά Αθήνα ήταν τελείως διαφορετική.

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την περιοχή; Μπορεί να έχεις πιει καφέ εκεί

Στο πέρασμα των χρόνων η πρωτεύουσα έχει «μεταμορφωθεί» πολλές φορές και σήμερα, πολλές γωνιές και γειτονιές δεν θυμίζουν σε τίποτα την εικόνα που είχαν τις περασμένες δεκαετίες.

Ακόμα κι αν μένεις χρόνια στην πρωτεύουσα ή αν είσαι βέρος Αθηναίος είναι σίγουρο ότι θα δυσκολευτείς να αναγνωρίσεις σημεία της πόλης αν δεις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν από 50 ή και περισσότερα χρόνια.

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την οδό; Έχεις περάσει σίγουρα από εκεί

Μία τέτοια φωτογραφία είναι και η παρακάτω, στην οποία απεικονίζεται μία από τις πιο γνωστές οδούς της Αθήνας. Μπορείς να καταλάβεις ποια είναι;

Αναγνωρίζεις την οδό που φαίνεται στη φωτογραφία;

– Σταδίου

– Ακαδημίας

– Πανεπιστημίου

Κοίταξε καλά την φωτογραφία. Σου θυμίζει κάτι;

Αν δεις την απάντηση δεν θα πιστεύεις πόσο έχει αλλάξει η περιοχή με τα χρόνια.

Η λύση στο κουίζ για την παλιά Αθήνα

Στην φωτογραφία, η οποία αποτελεί μέρος του φωτογραφικού αρχείου της ΕΡΤ και της συλλογής «Πέτρου Πουλίδη» φαίνεται η οδός Ακαδημίας.

To στιγμιότυπο χρονολογείται μεταξύ του 1905 και του 1967.

Η Οδός Ακαδημίας είναι ιστορικός δρόμος της πόλης της Αθήνας. Η ονομασία του δρόμου προέρχεται από την Ακαδημία των Αθηνών από την οποία διέρχεται, συνδέοντας το Κολωνάκι με τα Εξάρχεια. Η Ακαδημίας στεγάζει πολλά άλλα σημαντικά κτίσματα όπως το Πανεπιστήμιο των Αθηνών, τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής και κατά καιρούς έχει προταθεί η πεζοδρόμησή της με την Πολιτεία μέχρι στιγμής να μην εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο.

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου είχε ονομαστεί σε οδό «Φραγκλίνου Ρούσβελτ», προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου Φραγκλίνου Ρούζβελτ, αλλά οι Αθηναίοι εξακολουθούσαν να την αποκαλούν με το αρχικό της όνομα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ